More

  Streamz, de ‘Vlaamse Netflix’ start op 14 september voor 11,95 euro per maand

  Advertentie

  -

  De VRT zal meewerken aan Streamz, dat maakte VRT CEO Frederik Delaplace bekend tijdens een persconferentie. Op maandag 14 september start het nieuwe streamingsplatform van Telenet en DPG Media. Daar zullen programma’s van VTM, VIER en VRT te zien zijn.

  Het stond al in het Vlaamse regeerakkoord: de VRT zou in de ‘Vlaamse Netflix’ moeten meestappen. Dat zal nu ook gebeuren, dat zei VRT CEO Frederik Delaplace tijdens de persconferentie ter gelegenheid van de lancering van Streamz. De VRT zou zijn rijke catalogus openstellen voor Streamz, maar zou ook nieuwe content in preview op het platform aanbieden. Dat betekent dat VRT vermoedelijk de samenwerking met Netflix en Amazon zal stopzetten voor lokale verspreiding van hun content. Zo werkt VRT nu samen met Netflix voor ‘Undercover’, die afleveringen verschijnen gelijktijdig op Eén en in het buitenland via Netflix.

  Lokale en internationale content

  Streamz zal lokale en internationale series aanbieden. Een heleboel series werden de laatste jaren opgespaard om op de ‘Vlaamse Netflix’ te lanceren. Titels die op Streamz zullen verschijnen, zijn onder andere ‘De Bende van Jan de Lichte’, ‘Fair Trade’ en ‘Cold Courage’. Die laatste is een Engelstalige serie met een internationale cast, waar ook Matteo Simoni in meespeelt. Verder zal op Streamz internationale content van HBO (Game of Thrones, Chernobyl) en andere buitenlandse spelers te vinden zijn. Ook lokale docuseries en guilty pleasures zullen er te zien zijn, zo volgde Eric Goens Dimitri Vegas & Like Mike. De catalogus zal uit zo’n 1.000 titels bestaan. Streamz belooft iedere maand een nieuwe lokale titel.

  Wat moet dat kosten?

  Streamz zal 11,95 euro per maand kosten. Voor 8 euro meer krijg je Streamz Plus met 300 nieuwe films per jaar. Vier mensen kunnen tegelijkertijd naar programma’s kijken. De eerste twee weken krijg je gratis. Ter vergelijking, Netflix kost 11,99 per maand, maar heeft natuurlijk een veel grotere en vaker aangevulde catalogus. Amazon Prime Video kost slechts 2,99 euro per maand.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer