More

  Vive le vélo, leve de Ronde: Karl Vannieuwkerke in het spoor van de Ronde van Vlaanderen

  Karl Vanieuwenkerke © VRT

  Vive le vélo, leve de Ronde: Karl Vannieuwkerke in het spoor van de Ronde van Vlaanderen

  -

  Vanaf maandag 28 maart trekt Karl Vannieuwkerke met Vive le vélo, leve de Ronde langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

  Karl presenteert van 28 tot en met 31 maart telkens vanuit een ander, gekend wielercafé langs de route van de Ronde, zoals bij de startplaats in Antwerpen en op de Oude Kwaremont. Elke avond nemen drie gasten plaats aan tafel, waaronder Ward Bogaert, Griet Langedock, Bert De Backer, Bas Tietema, Allan Peiper en José De Cauwer.

  Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. Daarnaast zorgt Bart Aerts elke dag voor een reportage over een spilfiguur uit de Ronde. Hij gaat langs bij Zoelfia Zabirova, in 2004 de winnares van de eerste Ronde van Vlaanderen voor vrouwen; bij de Deense ex-renner Jesper Skibby; bij André Dierickx, in 1972 tweede in de Ronde na Eric Leman; en bij Sabrina Ballerini, de weduwe van de  Italiaan Franco Ballerini die verzot was op Vlaamse kasseien.

  Vive le vélo, leve de Ronde: van maandag 28 tot en met woensdag 30 maart rond 21.30 uur; op donderdag 31 maart rond 22.25 uur op Eén en via VRT NU.

  De Ronde van Vlaanderen: op zondag 3 april vanaf 9.15 uur op Eén en via VRT NU, en online ook te volgen via sporza.be.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer