More

  Vinci – ‘Baksteen’ (★★★): Een arsenaal aan duistere beats en woorden

  Advertentie

  -

  Onze Belgische urban scene is al een tijdje bezig aan een opmars. Met toppers zoals Zwangere Guy, DVTCH NORRIS en Roméo Elvis hebben we muziek die tot ver buiten de landgrenzen weet te treden. Vandaag werpen we een blik op EP ‘Baksteen’ van de Leuvense Vinci. 

  Begin 2018 kwam Leuvenaar Vinci met zijn debuutplaat ‘Controle’. Onder andere Zwangere Guy werkte mee aan de EP voor een featuring. Vinci wist hiermee een plek in het voorprogramma van Zwart Licht, Sevn Alias, Leafs, Mula B en Kevin te veroveren. De ondertussen 23-jarige rapper zat het afgelopen jaar niet stil en werkte druk verder aan nieuwe singles (‘Traphonez’ en ‘Jetskisessie’) én aan een nieuwe EP. Die EP ‘Baksteen’ bracht hij eind oktober uit.

  Met opener en tevens single ‘Fall’ toont Vinci meteen waar de man voor staat. Duistere beats en een refrein dat in de gehoorkanalen blijft hangen. ‘Fall’ is een song die de kracht heeft om even te blijven hangen. Eenzelfde pad bewandelt Vinci met ‘Countdown’. Laidback regeert op deze ‘Baksteen’.

  Op ’15K’ slaagt Vinci aan het goochelen met woorden. Jammer genoeg op een manier die de betekenis van de song, bij momenten, ten onder doet gaan aan het arsenaal van rijmende woorden en taalmagie. Eenzelfde horen we bij bij de twee volgende tracks. Het samenspel aan Nederlands, Engels, Frans en Leuvens maakt het op pakweg ‘Spits’ niet meer dan een spel van beats met woorden die we amper begrijpen.

  Met ‘Leo’ brengt Vinci z’n beste track. De song lijkt ons eindelijk een blik te tonen in de hersenbrouwsels van de man. Combineer dat met het intrigerende instrumental en Vinci weet iets sterk te creëren. Deze kan ons hiphop-hart bekoren. De Leuvense Vinci combineert op ‘Baksteen’ duistere beats en een arsenaal aan woorden. Een combinatie die soms niet helemaal werkt voor ons. Toch horen we een veelbelovend artiest aan het werk. Beluister maar eens die excellente tracks ‘Leo’ en ‘Fall’. We hopen op iets meer duidelijkheid bij z’n volgende werk. Hij is alvast op het goede pad.

  Vinci live aan het werk zien kan binnenkort o.a. in JH De Moeve (Lier / 08.11), JH De Zool (Helchteren / 30.11) en in het voorprogramma van Zwangere Guy op 17.12 in Het Depot. Alle informatie via de Facebook-pagina van Vinci. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  De Leuvense Vinci combineert op 'Baksteen' duistere beats en een arsenaal aan woorden. Een combinatie die soms niet helemaal werkt. Toch horen we een veelbelovend artiest aan het werk. Beluister maar eens die excellente 'Leo' en 'Fall'.Vinci - 'Baksteen' (★★★): Een arsenaal aan duistere beats en woorden