More

  Vijf redenen waarom je de iPhone XR moet kopen

  Advertentie

  -

  Drie nieuwe iPhones bracht Apple dit najaar uit. De iPhone XS en XS Max zijn reeds sinds september te koop. Sinds afgelopen vrijdag is ook de iPhone XR beschikbaar, het goedkoopste toestel van het gamma. Wij sommen vijf reden op, waarom je de iPhone XR moet kopen.  

  Het nieuwste toestel van Apple, de iPhone XR ligt sinds enkele dagen in de rekken. In een wereld vol nieuwe iPhones, kunnen al die nieuwe smartphones wel eens voor verwarring zorgen. Wij sommen vijf redenen op waarom je de iPhone XR moet kopen, in plaats van de XS of XS Max.

  ©️ Apple

  Prijs

  Je kan er haast niet omheen. De premium-modellen van Apple zijn sinds afgelopen jaar sterk in prijs gestegen. Het vlaggenschip, de iPhone XS kan je op de kop tikken vanaf € 1159, de iPhone XS Max zou je zelfs € 1259 EUR kosten. De iPhone XR begint aan een betaalbaardere € 859, daarvoor krijg je ook 64 GB net zoals op de XS en XS Max.

  iPhone XR (64 GB): € 859 
  iPhone XR (128 GB):  919
  iPhone XR (256 GB):  1.029

  iPhone XS (64 GB): € 1.159
  iPhone XS (256 GB):  1.329
  iPhone XS (512 GB):  1.559

  iPhone XS Max (64 GB): € 1.259
  iPhone XS Max (256 GB): € 1.429
  iPhone XS Max (512 GB): € 1.659

  Scherm 

  Het scherm van de iPhone XR mag dan wel máár een LCD-scherm zijn, in plaats van OLED op de XS en XS Max, het toestel moet daarom niet onderdoen voor zijn duurdere broertjes. Apple noemt het display “het meest geavanceerde LCD-display ooit”, de technologie kreeg zelfs een nieuwe naam: Liquid Retina-display. Het scherm van de XR is met zijn 6,1 inch, groter dan het 5,8 inch display van de iPhone XS. De XR heeft wel dikkere schermranden dan de iPhone XS. Het grootste verschil tussen LCD en OLED is het hogere contrast en de betere weergave van zwart op OLED.

  iPhone XR: 6,1 inch LCD
  iPhone XS: 5,8 inch OLED
  iPhone XS Max: 6,5 inch OLED

  ©️ Apple

  Camera

  Ook op camera-vlak is er weinig verschil tussen de toestellen. De selfie-camera op de drie toestellen zijn identiek, ze bezitten allemaal dezelfde 7MP-sensor. Filmpjes in 1080p, Smart HDR en Animoji zijn beschikbaar.

  Verschil merken we wel bij de camera(s) op de achterkant, de iPhone XR beschikt namelijk maar over één lens, in plaats van twee op de XS en XS Max. Het trio beschikt over dezelfde groothoeklens van 12MP, de iPhone XS en XS Max beschikken over een bijkomende telelens. Daarmee kan je tot 2X optisch zoomen, terwijl de iPhone XR beperkt blijft tot een 3X digitale zoom. Als je weinig plant te zoomen, is de XR ideaal voor jou.

  iPhone XR: 7MP voorkant, één 12MP lens achterkant, met 3X digitale zoom
  iPhone XS: 7MP voorkant, twee 12MP lenzen achterkant, met 2X optische zoom
  iPhone XS Max: 7MP voorkant, twee 12MP lenzen achterkant, met 2X optische zoom

  Batterij en processor

  Op vlak van processor moet de iPhone XR niet onderdoen voor de XS of XS Max. De drie toestellen worden bestuurd door dezelfde A12 Bionic chip, een nog krachtigere chip dan zijn voorganger.

  Batterijleven is op de XR ook uitstekend, de XR doet het zelfs beter dan de XS en XS Max. Met de iPhone XS zou je zo’n 12 uur uur moeten kunnen surfen op het internet, de XS Max doet het beter met 13 uur. De iPhone XR kan de beste batterijduur voorleggen met 15 uur.

  iPhone XR: 15 uur batterijduur
  iPhone XS: 12 batterijduur
  iPhone XS Max:  13 uur batterijduur

  Kleurrijker

  Voor wie van een kleurrijke iPhone houdt, is ook aangewezen op de XR. De iPhone XR bestaat in zes verschillende kleuren: zwart, wit, geel, blauw, koraal en (PRODUCT)RED. De iPhone XS en XS Max zijn beschikbaar in drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud.

  ©️ Apple
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer