Vijf nieuwe namen voor Rock Werchter 2020: o.a. Wilco, Pixies en Yungblud

© Steven Elias

Rock Werchter voegde zopas vijf nieuwe namen toe aan zijn line-up. Zo zullen ook Pixies, Wilco, The Streets, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes en Yungblud optreden in het Festivalpark. De ticketsverkoop start morgen om 10 uur.

Een rondje nieuwe namen voor Rock Werchter! Nadat eerder Pearl Jam (2 juli), Twenty One Pilots (4 juli) en System of A Down (5 juli) aangekondigd werden voor Rock Werchter 2020, dat van donderdag 2 tot zondag 5 juli plaatsvindt in het Festivalpark in Werchter, worden er vandaag vijf topacts toegevoegd. Pixies en Wilco komen op donderdag 2 juli naar Werchter. The Streets is er op zaterdag 4 juli. Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes en Yungblud zullen op zondag 5 juli optreden in het Festivalpark.

Pixies zijn nooit voorspelbaar geweest en zullen het nooit zijn. IJzersterk zijn ze daarentegen wel. Wilco behoort tot de meest avontuurlijke muzikale fenomenen van de afgelopen 25 jaar. Hun concerten zijn vieringen waar hele lappen tekst luidkeels worden meegezongen. Elk nummer van de set is een hoogtepunt.

The Streets is het muzikaal bedrijf van Mike Skinner, maker van de beste Britse rapplaat aller tijden. In 2011 doekt Skinner de zaak op. Wat goed is, keert gelukkig ooit wel terug. Recent steengoed in de AB en op Pukkelpop. Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes. Dat is het trio Thom Yorke, Nigel Godrich en Tarik Barri. Ze brengen samen het beste van Thom Yorke solo. Godrich bemant elektronica en gadgets, audiovisueel componist Tarik Barri verzorgt de videoprojecties en Yorke beweegt tussen bas, gitaar en piano. Yungblud is terug van vorig jaar. Veel energie, veel lef, veel liefde. Een icoon van generatie Z. Dit is rock’n roll in de mix van nu.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2020 start morgen om 10u. Alle informatie: rockwerchter.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in