More

  Vijf keer cultuur voor studenten in Leuven: van popsensatie David Numwami tot Afrika Filmfestival

  Advertentie

  -

  Ben je op zoek naar cultuuravontuur in studentenstad Leuven? Dan ben je hier aan het goede adres. Samen met UiTX bezorgen we jou de komende tijd cultuurtips in jouw studentenstad. 

  Afrika Filmfestival

  Op verschillende locaties in Leuven kan je in oktober het Afrika Filmfestival beleven. Het evenement viert dit jaar haar 25ste verjaardag en heeft meer dan honderd spraakmakende films en documentaires op het programma staan. Het Afrika Filmfestival wil de Afrikaanse cultuur in de schijnwerper zetten om het beeld over Afrika te verruimen. Cinema zien die gemaakt werd door Afrikaans talent of film die nooit eerder werden vertoond? Markeer 1 tot en met 16 oktober in je agenda en laat je verrassen door het Afrika Filmfestival.

  Gooi de dansbenen los op Leuvens dansfestival ‘DANSVLOER’

  Zin om nog eens de dansbenen los te gooien of de leukste danspasjes te leren? Op zondag 10 oktober zal in STUK Leuven het allereerste Leuvense dansfestival DANSVLOER georganiseerd worden. Verwacht er gratis dansvoorstellingen, workshops voor jong en oud en een expo

  Bovendien zal Curieus er neerstrijken met hun The Empty Shop, dat is een winkel met lege rekken en kale paspoppen. In de loop van de dag zal de lege winkel, dankzij donaties, transformeren tot een prachtige kledingboetiek. Heb jij een stuk liggen dat te mooi of emotioneel te waardevol is om naar de kledingcontainer te brengen? Dan kan je het bij The Empty Shop achterlaten. De opbrengst van de verkoop doneren ze aan een goed doel.

  David Numwami in Het Depot

  David Nzeyimana is met zijn project David Numwami nog een nobele onbekende aan de noordelijke kant van de taalgrens. De alleskunner speelde al in de bands van Charlotte Gainsbourg, François and the Atlas Mountains en Sébastien Tellier. Als David Numwami vuurde de Brusselaar afgelopen jaar single Beats! op ons af. Een schattige DIY-popsong die je aanzet tot een instinctieve bijtrekpas en de komende uren niet meer uit je hoofd te slaan is. Aan het begin van deze zomer verscheen ep Numwami World. Hij stelt de plaat op 13 oktober voor in Het Depot.

  Terug in de tijd met filmklassieker Casablanca

  Cinema ZED programmeert een heleboel filmklassiekers die je gezien moet hebben. Op 18 en 21 oktober spelen ze Casablanca. Dat is een oorlogsdrama uit 1942 die Rick Blaine volgt, een Amerikaanse uitbater van een nachtclub in Casablanca. De Tweede Wereldoorlog is nog volop aan de gang en hij krijgt dan ook allerlei klanten over de vloer, gaande van vluchtelingen tot nazi-officieren.

  Op een dag krijgt de man waardevolle papieren in handen die hem toegang tot het buitenland verschaffen, maar wanneer zijn oude geliefde Ilsa opduikt met haar echtgenoot en verzetsstrijder Victor, moet Rick kiezen tussen de liefde of het grote goed. Geeft hij de papieren aan het koppel of zal hij Ilsa opnieuw voor zich proberen te winnen?

  Alles voor de vorm in M Leuven

  Museum M Leuven ligt op een boogscheut van het Ladeuzeplein en staat bekend als de plek voor de kunst die de voorbije eeuwen in Leuven en Brabant gemaakt werd. Al kan je er, naast de vaste collectie, nog tot begin 2023 ook terecht voor collectiepresentatie Alles voor de vorm. Gelegen in de voormalige praalvertrekken van het echtpaar Vanderkelen-Mertens liggen tal van alledaagse en minder alledaagse voorwerpen uit een ver vervlogen tijd.

  Neus rond tussen de prachtige objecten en curiositeiten. Hoe zagen de materialen en voorwerpen er in de tijd van de burgerij uit? Wat zijn een samovar of een molenbeker? Je komt het allemaal te weten in M Leuven.

  Meer cultuuravontuur? Surf even naar UiTX

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer