More

  Vijf keer cultuur voor studenten in Brussel: van Banksy tot gratis topconcerten

  Advertentie

  -

  Ben je op zoek naar cultuuravontuur in Bruxelles, ma belle? Dan ben je hier aan het goede adres. Samen met UiTX bezorgen we jou de komende tijd cultuurtips in jouw studentenstad. 

  Les Nuits Botanique

  Tussen 8 en 26 september kan je, in de drie concertzalen die het terrein van Les Nuits Botanique kent, genieten van de beste acts uit het binnen- en buitenland. Naast enkele gevestigde namen staat het festival vooral bekend voor een hele reeks opkomend talent.

  Zo staan op woensdag 22 september twee poptalenten van eigen bodem op het programma. De Gentse EMY en de in Berlijn wonende Moli staan aan de vooravond van hun doorbraak en worden door binnen- en buitenlandse pers geprezen om hun internationale potentieel.

  Gratis topconcerten op Brussel Brost

  Na een lange stilte keert het studentenfeest terug met een heleboel sterke namen. Zo kan je deze editie genieten van de muziek van onder meer Glints, High Hi, The Haunted Youth en YellowStraps. Bovendien wordt het terrein aangevuld met de Stoemp! Stage, een 360°-podium waar het publiek rond de artiest staat.

  Droom weg tussen de wolken in Huis der Kunsten

  Staar je weleens naar de wolken? Deze mystieke natuurverschijnselen doen dromen en zijn al decennia lang onderwerp van verschillende kunstwerken. Dichters, schrijvers en schilders gebruiken de wolken als muze en proberen de wolken te beschrijven en te vatten in hun teksten en schilderijen. Huis der Kunsten in Schaarbeek plaatst de wolken twee maanden lang in de schijnwerpers en stelt een tiental werken, met wolken als thema, uit de gemeentelijke collectie tentoon.

  Banksy : Genius or Vandal?

  Nog tot begin januari kan je vlakbij de Grote Markt terecht voor een expositie rond Banksy. Na vijftien andere steden heeft de expositie eindelijk zijn weg naar Brussel gevonden. De tentoonstelling toont meer dan tachtig authentieke werken van de mysterieuze kunstenaar.. Door middel van indrukwekkende projecties krijg je ook zicht op tal van andere werken die Banksy maakte. Je kan er bovendien een virtual reality-ervaring volgen die de werken tot leven zal brengen. 

  Stripfeest verovert de stad

  Van 10 september tot 10 oktober kan je op verschillende locaties in Brussel terecht voor tentoonstellingen, workshops, lezingen, signeersessies en andere avonturen rond stripalbums. Laat je verrassen door Belgisch-Koreaanse strips of kom alles te weten over stripfiguur Corto Maltese. Ook de avonturen van de meest bekende cowboy, Lucky Luke, zijn te ontdekken op het Stripfeest. Tijdens de workshops kan je onder meer leren hoe je een stripverhaal maakt of hoe je dieren tekent.

  Meer cultuuravontuur? Surf even naar UiTX

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer