More

  Vijf keer cultuur voor studenten in Antwerpen: van ’t schoonste zicht op ’t stad tot gratis kunst

  Advertentie

  -

  Ben je op zoek naar cultuuravontuur in ‘t stad? Dan ben je hier aan het goede adres. Samen met UiTX bezorgen we jou de komende tijd cultuurtips in jouw studentenstad. 

  Samowar in Trix Antwerpen

  Samowar is het elektronicaproject van Leen Diependaele. In 2014 verscheen haar EP, waar onder andere Stijn Cole (Stan Lee Cole, Scheire en de Schepping) en Andrew Claes (STUFF., Internal Sun) aan sleutelden. Het afgelopen jaar verschenen o.a. singles Splinter en London Lion die we meteen tot Must Discover bombardeerden. Nu is ze klaar voor het vervolg, want op 10 september verscheen album Leeway. Vol enthousiasme stelt ze haar plaat voor in Trix Antwerpen op 29 september.

  Breng een gratis bezoek aan de hedendaagse kunst van het M HKA

  Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen ligt tussen de vernieuwde Scheldekaaien en de Gedempte Zuiderdokken en is tijdens je studententijd in Antwerpen meer dan een bezoek waard. Hoeveel gaat je dat kosten? Helemaal niets! Want de permanente basiscollectie op het gelijkvloers is gratis te bezoeken. Noem het één van de goed bewaarde geheimen van de Scheldestad. Onder andere werken van Marina Abramović & Ulay, Dirk Braeckman, James Lee Byars, Thierry De Cordier, Raoul De Keyser en Panamarenko zijn er te vinden.

  Surrealistische fotografie in Fotomuseum Antwerpen

  Op een honderdtal meter van het M HKA vind je het Fotomuseum Antwerpen. Het museum is het walhalla voor iedereen die gek is op fotografie. Je kan er doorheen het jaar verschillende tentoonstellingen bezoeken, maar nog tot en met 3 oktober kan je er het werk van de Japanse fotograaf Issei Suda bewonderen. Quasi onbekend in Europa, maar een grote naam in eigen land. De man overleed twee jaar geleden en staat bekend om zijn eigenzinnige werken met een surrealistisch kantje.

  Het MAS: kunst tot op 60 meter hoogte

  Kan je in ’t stad wonen zonder een voet in het MAS gezet te hebben? Het Museum aan de Stroom werd in 2011 geopend en is sindsdien de eyecatcher van het Eilandje. Het MAS stelt zowel vaste collecties als tijdelijke expo’s tentoon, maar steeds met als rode draad de verbondenheid van havenstad Antwerpen met de wereld. Naast de vaste en tijdelijke collectie kan je ook even rondsnuffelen in het kijkdepot op de tweede verdieping. In de talloze lades en kasten liggen tal van niet-tentoongestelde objecten. Het letterlijke hoogtepunt van je bezoek bereik je na negen verdiepingen via de wandelboulevard. Daar geniet je van het schoonste zicht op ’t stad

  Check het nieuw opgedoken Zelfportret van Rubens

  Student in Antwerpen, maar nog nooit het Rubenshuis bezocht? Dan is het hoog tijd om je in de wereld van deze Vlaamse barokschilder onder te dompelen. Het Rubenshuis heeft heel wat te bieden. Zo is het museum eigenlijk de thuis van Rubens. In het statige huis woonde hij met zijn vrouw en kinderen, terwijl hij in het atelier aan zijn kunst werkte. Zelfs de tuin werd heropgebouwd naar het model van toen.

  Het museum pakt dit jaar uit met nieuwe werken. Zo konden ze een recent opgedoken zelfportret van Rubens te pakken krijgen. Het gaat om het vroegst bekende zelfportret van de schilder en een van de vijf bekende individuele zelfportretten van de kunstenaar. Het is het tweede zelfportret van Rubens in het museum. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer