More

  VIDEO | Axel Daeseleire in nieuw seizoen ‘Axel Gaat Binnen’: “Ik kan me geen dagelijks leven hiermee inbeelden”

  © VTM

  VIDEO | Axel Daeseleire in nieuw seizoen ‘Axel Gaat Binnen’: “Ik kan me geen dagelijks leven hiermee inbeelden”

  -

  Axel Daeseleire keert terug met een nieuw seizoen van Axel Gaat Binnen. In de reeks leeft Axel 5 dagen en 4 nachten mee op het ritme van zijn medebewoners. Dit seizoen trekt Daeseleire naar een blindeninstituut, het zeepreventorium voor kinderen en jongeren met obesitas en een luxe rusthuis.

  In de eerste aflevering trekt Axel naar De Markgrave. Dat is een centrum voor personen die blind of slechtziend zijn en door hun beperking niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het levert aangrijpende, maar tegelijk mooie en oprechte verhalen op.

  Zo ontmoet Axel in het centrum Martine. Zij werd dertig jaar geleden blind na een zwaar verkeersongeval. Haar echtgenoot kampte met alcoholproblemen en veroorzaakte het ongeluk opzettelijk en stierf terplekke. Bij het ongeval raakte het aangezicht van Martine zodanig beschadigd dat haar ogen verwijderd moesten worden.

  Krisje kampt al jaren met tunnelzicht en ziet dus maar heel beperkt. Axel krijgt aan de ontbijttafel een simulatiebril opgezet en zijn honger is al snel over. Na een paar minuten houdt hij het voor bekeken: “Ik krijg er hoofdpijn van. Maar zelfs met die bril, ik kan me geen dagelijks leven inbeelden met die handicap… Respect, dames!

  Wanneer op televisie?

  De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Axel Gaat Binnen is op woensdag 15 september om 21u45 te zien op VTM en ook via VTMGO.be.

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer