More

  Vergeet ook niet om je smartphone en tablet te desinfecteren: virus overleeft tot drie dagen op plastic

  Advertentie

  -

  Het coronavirus maakt nu ook massaal zijn opmars in ons land. De hygiënemaatregelen, zoals de handen wassen, raken stilaan ingeburgerd. Het is ook van belang om je persoonlijke elektronica te desinfecteren. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het virus tot drie dagen op plastic kan overleven.

  Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Maatregelen zoals onze handen wassen zijn essentieel in de strijd tegen het virus. Toch raken we overdag zoveel dingen aan, waarna we even onze smartphone gebruiken. Zo bestaat de kans dat we het virus overdragen op onze smartphones of tablets. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het virus tot drie dagen op roestvrij staal en plastic kan overleven en laten onze hoesjes nu net vaak uit plastic bestaan.

  Desinfecteer je smartphone

  Het is daarom van belang om ook je gsm te reinigen om zo de kans op besmetting te verkleinen. Hetzelfde is ook aan te raden bij andere veelgebruikte elektronische apparatuur, zoals je muis en toetsenbord. De raadgeving blijft om handen grondig en vaak te wassen en het gezicht zo weinig mogelijk aan te raken. Toch is het aanraken van het gezicht niet geheel onvermijdelijk, zo duw je het scherm vaak tegen de zijkant van het hoofd aan om te bellen.

  Voor het desinfecteren kan je desinfecterende doekjes gebruiken of 70% isopropyl, Apple bevestigde eerder dat dit geen schade toebrengt aan je smartphone

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer