More

  Verbod op niet-essentieel gebruik van water in 42 gemeenten Vlaams Brabant

  Advertentie

  -

  De gouverneur van Vlaams-Brabant legt een verbod op voor niet-essentieel gebruik van leidingwater in 42 gemeenten. Zo hoopt hij de bevoorradingsproblematiek in het gebied ‘Mid-Oost’ van De Watergroep te verminderen.

  Door de droogte van de laatste weken en het hoge waterverbruik werd de leveringscapaciteit van het leidingwater in een gedeelte van Vlaams-Brabant overschreden. Daardoor ontstond er een bevoorradingsproblematiek waardoor er amper leidingwater beschikbaar was in verschillende gemeenten.

  Beperking op niet-essentieel gebruik

  Ondanks herstelwerken die De Watergroep uitgevoerd heeft, kan de bevoorradingsproblematiek niet opgelost worden. “Om de knelpunten in de bevoorrading tot een minimum te beperken, zijn we genoodzaakt een beperking van het gebruik van drinkwater op te leggen”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

  Daardoor is het vanaf nu verboden om drinkwater te gebruiken voor niet-essentiële toepassingen. Onder andere het reinigen van opritten, terrassen, voertuigen, besproeien van gazons, sportterreinen en het vullen van zwembaden is verboden. Er zijn boetes mogelijk tot 1.600 euro.

  Het verbod is geldig in 42 gemeenten: Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Grimbergen, Haacht, Herent, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Londerzeel, Lubbeek, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zemst en Zoutleeuw. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer