More

  Van Werchter tot pater Damiaan: Toerisme Vlaams-Brabant lanceert augmented reality-app

  Advertentie

  -

  Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een app waarmee je met behulp van augmented reality een schat van informatie kan raadplegen op de fietstocht-route tussen Mechelen en Diest. 

  Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde, in samenwerking met Poppr, de nieuwe app Augmented Routes. Met deze app kan men virtueel naar het verleden en door de muren kijken en krijgt men de nodige achtergrondinformatie en een quiz. Deze app is beschikbaar voor de fietstocht tussen Mechelen en Diest langs erfgoedparels. De laag augmented reality op de erfgoedsites die je onderweg passeert, leidt je naar een andere dimensie.

  Zo heet een jonge Jozef De Veuster, alias pater Damiaan, iedereen persoonlijk welkom in zijn geboortehuis in Tremelo en krijg je in Werchter een stampvolle festivalwijde te zien. “We zijn blij dat met de app Augmented Routes ons rijke erfgoed op een innovatieve manier wordt ontsloten voor een heel breed publiek en zo een extra dimensie krijgt”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “Deze app zorgt er echt voor dat een fietstocht langs de erfgoedsites tussen Mechelen en Diest een unieke ervaring wordt. Een absolute meerwaarde voor elke bezoeker die graag iets meer te weten komt over de historiek van deze erfgoedparels”.

  De app Augmented Routes en het traject: ‘Virtueel gluren achter erfgoedmuren: Mechelen-Diest’ kiest, kan je downloaden op je smartphone. Op de website www.virtueelvlaamsbrabant.be wandelt men bovendien de historische sites binnen aan de hand van 360° foto’s.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer