More

  UPDATE. Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen blijft stijgen. Bekijk de situatie in jouw gemeente

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Afgelopen week werd drie dagen na elkaar de kaap van 3.000 bevestigde besmettingen per dag overschreven, ook deze week lijkt dat opnieuw het geval. Voor maandag staat de teller al op 2.692 bevestigde besmettingen en dat is nog maar het voorlopige cijfer. Vandaag staat het zevendaagse gemiddelde op 2.595,4 bevestigde besmettingen per dag (+64%).

  Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen blijft hoog. Vorige week overstegen we drie dagen na elkaar de kaap van 3.000 bevestigde besmettingen per dag en dat lijkt ook deze week opnieuw te gebeuren. Maandag werden er 2.692 bevestigde besmettingen genoteerd, dat aantal zal nog verder stijgen, want het gaat om de voorlopige cijfers. Op woensdag waren 1.050 ziekenhuisbedden ingenomen door COVID-19 patiënten (ten opzichte van 737; een week eerder). Daarbovenop zijn 201 ICU-bedden bezet (ten opzichte van 157; een week eerder).

  Ook de positiviteitsratio blijft verder stijgen. Voor de periode van 28 september tot 4 oktober is gemiddeld 7,9% van de afgenomen testen positief. In Brussel is dat zelfs 15%. Luik volgt met 12,4%, Namen met 10,1%. In Waals-Brabant is 10% van de afgenomen stalen positief. De provincies Vlaams-Brabant (6,8%) en Antwerpen (6%) voeren de lijst voor Vlaanderen aan.

  Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart bevat voortaan de cijfers van de afgelopen 14 dagen. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden door op je gemeente te klikken. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie