Waarom solo reizen de moeite is

Wie houdt er nu niet van eens op reis gaan? Of het nu bij de deur is, binnen Europa, of ergens ver weg. Als je aan het plannen van een reis denkt, is je eerste gedachte misschien: “Wie gaat er met mij mee?” Dat is zo voor de meesten onder ons, maar dat is helemaal niet nodig. Alleen op reis gaan, of ‘solo reizen’ is helemaal niet zo abnormaal en heeft verschillende voordelen. Ik presenteer u enkele redenen waarom een solo tripje geen slecht idee is.

Hoe vaak gebeurt het wel niet, je bent samen met enkele vrienden, of familie, op reis en er moeten plannen gemaakt worden. Jij wilt graag een namiddagje op het strand liggen, maar je vrienden willen naar een museum. Op zo’n momenten moet er een compromis gemaakt worden. Hoewel dat op de meeste momenten wel goed afloopt, is het toch leuker als je helemaal zelf je planning kunt bepalen. Wil je graag een week op het strand liggen en niet eens in de buurt van musea komen? Geen probleem, jij bent de baas over deze vakantie, dus je doet waar je zin in hebt.

Solo reizen geeft je ook heel wat meer zelfvertrouwen. Wanneer je een probleem tegenkomt heb je niet de optie om mama of papa om hulp te vragen, je zal het zelf moeten oplossen. Natuurlijk heb je tegenwoordig de luxe om met je smartphone wie dan ook, waar dan ook te bereiken, maar dat lost nog niet direct alles op. Soms moet je direct, ter plekke, een oplossing hebben. Wanneer een boze verkoper tegen je in het Chinees staat te schelden, heb je niet de tijd om snel een telefoontje te plegen. Je zult zelf een manier moeten vinden om uit te leggen waarom je credit kaart niet werkt.

Tenslotte is het ook een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen. Een van de beste plekken om dat te doen in is in een hostel. Je slaapt er samen met andere reizigers van over heel de wereld in een kamer. ’s Avonds kun je naar de bar gaan waar er altijd wel iets te doen valt. Wie weet wordt je wel uitgenodigd voor een of andere toffe activiteit en maak je zo internationale vrienden voor het leven.

Volg voor meer