Dit mag je niet mag vergeten op roadtrip

Wat mag je zeker niet vergeten op roadtrip? Waar moet je rekening mee houden? En waar moet je aan denken? Wij bespreken het hier allemaal en geven ook enkele tips mee.

Vliegtuig? Eigen auto of huurauto?

In onze roadtrip-artikels zullen we er altijd van uitgaan dat je een eigen auto hebt. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om naar de beginlocatie te per vliegtuig of trein te reizen en een auto te huren. Vergeet dan wel niet te checken of er geen minimumleeftijd vereist is, voor het huren van de wagen. Hou ook rekening met extra kosten rekening, zoals een extra verzekering. Ook wordt er (soms) voor extra ingeschreven bestuurders van de huurauto een supplement gevraagd.

Indien je je eigen auto gebruikt, ga je best enkele dingen voor vertrek na.

Eerst en vooral dien je best eens langs te gaan bij de garagist voor een onderhoud. Indien je dit niet doet, check dan zelf je bandenspanning, oliepijl en vul je ruitensproeiervloeistof bij. Controleer je verzekering en bekijk of je de nodige papieren in de wagen liggen hebt. Doordat Murphy steeds kan toeslaan bekijk je ook best een wat je kan doen indien je pech hebt onderweg.

Spullen die zeker mee moeten

Navigatie

Uiteraard is navigatie een belangrijk gedeelte van een roadtrip, enkele dingen waar je aan moet denken:

  • vergeet je buitenlands dataplan niet te activeren. Vanaf 15 juni 2017 dien je in Europa geen roamingtarieven meer te betalen. Internet niet enkel om je instagram te updaten, maar vooral: Google Maps. Eens je internet hebt zal je nooit verloren rijden.
  • Neem een echte navigatietoestel mee en geef de kaarten indien mogelijk eens een update, naast een GPS neem je ook best enkele papieren landkaarten mee.

Uitrusting

In bepaalde landen dien je enkele zaken verplicht in de auto aanwezig te hebben. Denk maar aan de alcoholtest in Frankrijk. Bekijk ook voor vertrek of je vignetten voor bepaalde autosnelwegen nodig hebt. In onze vier roadtrips, die we de komende weken aan jou voorstellen zullen we dit vermelden, indien nodig.

Muziek

Een roadtrip zonder muziek, dat is zelfs geen roadtrip. Kies je cd’s uit of download je iPod vol. Kies wel muziek die iedereen graag luistert! Tip: op Spotify kan je samenwerken aan een gezamenlijke afspeellijst.

Slaapplek

Tijdens een roadtrip kan je werkelijk overal slapen, jij bepaald waar je gaat. Overweeg naast hotels en appartementen ook hostels of campings. Veel geld bespaard en een ervaring rijker.

Extra spullen

  • Kookgerief: roadtrippen kan duur zijn, neem je eigen eten mee. Met een gasvuurtje en een koelbox kom je al een heel eind. Tip: wees creatief en koop bijvoorbeeld geen broodje, maar koop een stokbrood en beleg in de supermarkt en maak het zelf.
  • Fototoestel: leg jouw ultieme roadtrip vast op beeld, neem foto’s en videos van deze onvergetelijke ervaring. Een action camera à la GoPro is ideaal.
  • Reservesleutel: indien je jezelf en je gevolg buitensluit, kan het handig zijn dat iemand een reservesleutel bijheeft.

Een heel lijstje, binnenkort inpakken en wegwezen? Bekijk de komende weken zeker onze vier roadtrips door Europa!

 

Volg voor meer

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in