More

  6 tips op warme dagen

  Advertentie

  -

  We genieten even van zomerse temperaturen, wel is dit voor iedereen niet even aangenaam. Wij geven enkele tips hoe je, jouw huis fris kan houden.

  Zaterdag verwachten we temperaturen tot 33 graden, zondag daalt het kwik naar ongeveer 30 graden, ook maandag zeer warm met temperaturen boven de 30 graden.

  1.   ’s Nachts verluchten

  Zolang het buiten koeler is al binnen, zet je best al je ramen en deuren open. Zorg voor een goede tocht door je huis, in een mum van tijd is het een pak koeler. Eens de temperatuur buiten stijgt, kan je ervoor kiezen om op de warmste uren je ramen en deuren te sluiten.

  via GIPHY

  2.   Geen extra warmte

  Probeer zo weinig mogelijk apparaten aan te zetten, die warmte opwekken. Laat de televisie niet onnodig aanstaan, of probeer op die warme dagen de oven uit te laten staan.

  via GIPHY

  3.   Rolluiken en gordijnen

  Het beste is om de zon buiten te houden, laat de rolluiken en gordijnen af wanneer de zon op je kamer schijnt. Probeer ervoor te zorgen dat er nog steeds voldoende verluchting is.

  4.   Ventilator

  Wanneer je moeite hebt om in de warmte te slapen, zet dan een ventilator aan. Probeer de ventilator de hele nacht niet op jou te richten, je zou er een verkoudheid van kunnen krijgen. Ook een ventilator achter bijvoorbeeld een wasrek zetten, is verfrissend. De lucht zal door de vochtige kleren afkoelen. Je kan dit resultaat ook bereiken door een vochtige handdoek voor je open raam te hangen.

  via GIPHY

  5.   Ijsjes

  Niets dat op warme dagen zo goed werkt als verfrissende ijsjes. Waterijsjes, softijs, roomijs, alles is goed om jezelf koel te houden. Tijd om een bezoek te brengen aan je lokale ijssalon.

  via GIPHY

  6.   Verfrissende douche

  Last but not least: een verfrissende douche. Wie het echt te warm heeft, kan voor het slapengaan een lauwe douche nemen. Gebruik geen ijskoud water, dit zorgt ervoor dat je lichaam extra hard gaat werken om zichzelf op te warmen.

  Warme dagen, is niet voor iedereen een pretje, deel dit bericht met diegenen die snel te warm hebben. Vergeet ten slotte, niet voldoende te drinken, of voldoende terrasjes te doen, dat helpt ook.

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer