More

  Trixie Whitley betovert de Vooruit (★★★★)

  Advertentie

  -

  Trixie whitley: een straffe madam uit Gent met wereldklasse. Op woensdag 4 december veroverde zij menig hart in de Vooruit te Gent. Zelden lagen intimiteit en explosiviteit zo dicht bij elkaar.

  Al van zodra zij opkwam kon ze al rekenen op een overweldigend aplaus. Het eerste nummer werd dan ook stevig ingezet. Flitsende lichten, een geniale pianist en drummer in combinatie met haar krachtige stem. De toon was direct gezet.

  Twee nummers later had zij genoeg van haar vest en schoenen. Deze werden aan de kant gelegd en dan ging het dak er echt vanaf. Alsof ze haar gronding had gevonden, werd zij één met de muziek. Samen met haar starten wij een verhaal langs buitenaardse werelden met enkele nummers uit het album Lacuna. Haar hoge, doch krachtige stem voerde je zo mee haar universum in.

  https://www.instagram.com/p/B5rB6icggc8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

  Naast een aantal nummers uit dat nieuwe album speelde ze ook een paar van haar top-nummers. Zo passeerden onder andere “Breathe You In My Dreams”, “Closer” en “Soft Spoken Words”. Geweldig gebracht en ondertussen werd ze aanbeden als een echte godin.

  Ze bewees dat ze zich op alle plaatsen van het podium thuis voelt. Zo speelde ze wat nummers zonder haar band en dat deed niets af van de kwaliteit. Verder in het optreden begaf ze zich onder het publiek tijdens het zingen. Het publiek ging letterlijk uit zijn dak. Al had de persoon die instond voor de bedrading van de micro plots een hele hoop werk meer. Hij wenste waarschijnlijk zo’n draadloos geval. Het is bijna Sinterklaas toch?

  https://www.instagram.com/p/B5qysB-gOCT/

  Meer naar het einde toe ging Trixie Whitley zelf ook eens achter het drumstel zitten. Ze bewees geen slechte drumster te zijn, maar misschien iets te overenthousiast. In het begin van het nummer sloeg ze letterlijk één van de symbalen de grond in met haar drumstokjes.

  In één van de laatste nummers liet ze voor haar laatste noten een stilte vallen. Dit werd eerst ontvangen door het publiek door wat ongemakkelijk gelach, maar werd dan een moment van gezamenlijk zwijgen. Waarschijnlijk het meest intieme moment van het concert dat na die laatste noten gevolgd werd door een oorverdovend applaus.

  Trixie Whitley weet als geen ander wat het publiek van haar verwacht. Ze rijgt de indrukwekkende momenten aan elkaar en kan in enkele seconden van klein en teder naar groots en krachtig gaan. Weinig mensen hebben zo’n krachtige en veelzijdige stem die zich zo een weg naar je hart baant.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Trixie Whitley weet als geen ander wat het publiek van haar verwacht. Ze rijgt de indrukwekkende momenten aan elkaar en kan in enkele seconden van klein en teder naar groots en krachtig gaan. Weinig mensen hebben zo'n krachtige en veelzijdige stem die zich zo een weg naar je hart baant.Trixie Whitley betovert de Vooruit (★★★★)