More

  Tot ieders verbazing werd The Weeknd voor geen enkele Grammy genomineerd: “Grammy’s blijven corrupt”

  Tot ieders verbazing werd The Weeknd voor geen enkele Grammy genomineerd: “Grammy’s blijven corrupt”

  -

  De Canadese zanger The Weeknd is voor geen enkele Grammy Award genomineerd. Dat leidt bij fans en bij de zanger zelf tot verbazing, wetende dat de man een van de grootste hits van het jaar op zijn naam staan heeft. 

  “De Grammy’s blijven corrupt. Jullie zijn mij, mijn fans en de industrie transparantie verschuldigd…”, dat schreef The Weeknd na de bekendmaking van de genomineerde voor de volgende Grammy’s op Twitter.

  De Canadese zanger werd geen enkele keer genomineerd voor de prestigieuze muziekprijzen, noem ze de Oscars voor de muziek. The Weeknd bracht dit jaar zijn vierde album ‘After Hours’ uit en scoorde wereldwijd hits met singles ‘Blinding Lights’ en ‘In Your Eyes’. Op de American Music Awards, afgelopen week, mocht hij nog het beeldje voor ‘Favoriet Album – Soul/R&B’ mee naar huis nemen.

  Super Bowl vs. Grammy’s

  De organisatie van de Grammy’s reageerde dat ze ook “verbaasd waren dat The Weeknd niet genomineerd was”. Al speelt er mogelijk meer, want de Amerikaanse website TMZonthulde dat The Weeknd een ultimatum werd voorgelegd en daar heeft de Super Bowl wat mee te maken. De zanger werd namelijk gevraagd om tijdens de halftime show op te treden. Artiesten zoals Lady Gaga, Katy Perry en Beyoncé deden dat eerder al.

  Al kon de Grammy-organisatie zich daar niet in vinden. Ze stelden de Canadese zanger voor de keuze: ofwel koos hij voor de Super Bowl, ofwel voor de Grammy’s. Volgens Amerikaanse websites zou het gebrek aan nominaties te verklaren zijn door de bitse gesprekken tussen The Weeknd en de Grammy-organisatie.

  De grootste kanshebber voor de 63e editie van de Grammy’s is Beyoncé. Zij is maar liefst negen maal genomineerd, onder andere in de categorie ‘Record of the Year’. Andere genomineerden zijn onder meer Taylor Swift, Dua Lipa en Coldplay. Ook de Koreaanse boyband BTS werd genomineerd.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer