More

  Tom Waes werkt aan nieuw programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’ met historische re-enactments

  © Guillaume Van Laethem

  Tom Waes werkt aan nieuw programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’ met historische re-enactments

  -

  Tom Waes werkt voor Eén aan een nieuw programma gemaakt door productiehuis De Mensen. Het verhaal van Vlaanderen wordt een documentairereeks met historische re-enactments. 

  Na Undercover, Kamp Waes en Reizen Waes, waagt Tom Waes zich aan een nieuw programma voor Eén. In documentairereeks Het verhaal van Vlaanderen wordt de geschiedenis, van het gebied dat we vandaag Vlaanderen noemen, tot leven gebracht. In tien afleveringen zal telkens ingezoomd worden op een periode uit de Vlaamse geschiedenis. Die geschiedenis wordt tastbaar gemaakt met historische re-enactments die de kijkers meenemen naar het slagveld van de Guldensporenslag, de tijd van de Romeinen of zelfs naar de badkamer van Filips De Goede.

  Tom dompelt zich helemaal onder in het verleden. Hij gaat ook zelf op onderzoek en praat met historici. Wat zijn op dit moment de laatste historische inzichten? Dankzij innovatieve grafische technieken kunnen we ook een blik werpen op hoe het Vlaanderen van vandaag er vroeger uitzag.

  Tom Waes en de Bourgondiërs © Guillaume Van Laethem

  Eind 2022

  “Ik heb net de eerste opnamedagen achter de rug en kan nu al verklappen: wat een geweldige reeks wordt dit”, legt Tom uit. “De grootse historische fictiescènes zullen je als kijker volledig meezuigen in het verhaal. Geschiedenis hoeft geen saaie materie uit stoffige boeken te zijn, maar kan mensen echt meeslepen.  Ik heb zelf tijdens de voorbereidingen van dit programma al veel opgestoken en stond versteld van sommige verhalen. Ik ben er zeker van dat de kijker die verwondering ook zal voelen.” Het programma zal ten vroegste eind 2022 te zien zijn.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer