More

  Tom De Cock stopt bij MNM: “Ik heb genoten van elk moment bij MNM, maar nu is het tijd voor iets anders”

  Advertentie

  -

  Radio-dj Tom De Cock stopt op 4 juni met presenteren bij MNM, dat maakte hij zopas bekend in zijn programma ‘Planeet De Cock’.

  Presentator Tom De Cock zette twaalf jaar geleden zijn eerste stappen in de ether bij het toenmalige Radio Donna. Amper een jaar later richtte hij het gloednieuwe MNM op, waar hij meteen opviel in zijn rebelse avondprogramma ‘De Cock Late Night’. Sinds 2012 staat hij aan het roer van het avondspitsblok ‘Planeet De Cock’, maar nu komt daar een einde aan. Tom De Cock: “Het broeide al een tijdje en tijdens de corona-quarantaine is het pas echt doorgedrongen: het is tijd voor een ander tempo en andere prioriteiten.”

  Meer tijd voor gezin

  De Cock wilt vooral meer tijd voor zijn gezin en andere plannen, zo gaat hij verder: “Ik heb genoten van elk moment bij MNM, maar het is mooi geweest na acht jaar avondspits. Ik heb nog zoveel andere plannen en dromen. Schrijven, televisie maken, president van de aarde worden,… maar vooral mijn dochter eens zelf van school kunnen halen nu ze naar het eerste leerjaar gaat. Ik wil haar van heel dichtbij zien opgroeien, voor ze zo oud is dat het awkward wordt.”

  Nethoofd Annemie Gulickx, MNM en de VRT willen Tom uit de grond van hun hart bedanken voor wat hij voor MNM gedaan en betekend heeft. Als drijvende kracht achter belangrijke acties zoals ‘De Strafste School’ en ‘Marathonradio’ was hij onmisbaar.

  Het is dan ook met veel spijt én trots dat MNM afscheid neemt van Tom. Annemie Gulickx, nethoofd MNM: “Het vertrek van Tom voelt aan als het einde van een tijdperk. Toen ik in 2009 bij MNM begon, was dat als producer van De Cock Late Night, het licht geflipte avondprogramma van Tom De Cock. Toen was het al duidelijk dat Tom nog veel spraakmakende dingen zou doen.” Ze vervolledigt: “Ik wil Tom heel erg bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de leukste zender van de wereld en ik wens hem veel succes met alle avonturen die volgen. Het zal niet meer op MNM zijn, maar we gaan nog veel van hem horen.”

  © MNM

  Deadlines

  Ook Tom kijkt met veel warmte terug op zijn lange carrière bij MNM, maar er is één ding dat hij zeker niet zal missen: “Het gaat lang duren voor ik hier overheen ben. Ik ga de moordende deadlines niet missen, maar die microfoon, dat hier-en-nu van elke dag radio maken. Mijn luisteraars meenemen naar festivals en wereldsterren, maar ook naar verwerking en gezond verstand na 22 maart, naar uitleg bij verkiezingen of gewoon naar een goed boek. Ik ben in élk gehucht van het land geweest met een micro, als het moest met een politie-escorte, een tank of een helikopter. Ik stond in de studio van MNM toen ik vader werd. Ik heb alle tractorkleuren vanbuiten geleerd. Ik heb huwelijken tussen luisteraars gearrangeerd en bijgewoond. Er zijn katten en kalfjes naar mij genoemd. Het was, kortom, een avontuur dat ik voor geen geld ter wereld had willen missen.”

  https://www.instagram.com/p/B_nDRgCHCCG/?igshid=1v62mcdfn8uzg

  Bucketlist voor afscheid

  De Cock verdwijnt nog niet meteen van de radio. De laatste uitzending van ‘Planeet De Cock’ valt op donderdag 4 juni. De laatste vijf weken als MNM-dj zal Tom nog een bucketlist afwerken met dingen die hij altijd al ’s wilde doen op de radio, maar die er tot nog toe niet van kwamen:

  • Met zoveel mogelijk tractors rijden
  • Een president interviewen
  • Een andere Tom De Cock ontmoeten
  • Radio maken vanuit een vrachtwagen
  • Bellen met Billie Joe Armstrong van Green Day (Toms favoriete band)

  Lukt het Tom om alle items op zijn bucketlist nog af te vinken voor zijn afscheid op 4 juni? Dat hoor je van maandag tot en met donderdag in ‘Planeet De Cock’ op MNM.

  BronMNM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer