More

  ‘To All The Boys: Always and Forever’ op Netflix: een soepel herstel (★★★½)

  © Juhan Noh / Netflix

  ‘To All The Boys: Always and Forever’ op Netflix: een soepel herstel (★★★½)

  -

  Na de vorige film van To All The Boys zag het er naar uit dat de glorietijd van de reeks voorbij was. De derde film toonde echter het omgekeerde aan, met een charmante setting en een plot met herkenbare problemen: opgroeien en de problemen die daarbij komen.

  We geven het toe: we begonnen met een bang hartje naar de film te kijken. De eerste film viel bij ons erg in de smaak, waardoor de tweede een best grote teleurstelling was. Er zat geen écht verhaal in, haar relatie met Peter zat helemaal niet meer gezond in elkaar, én bovendien introduceerden ze een liefdesinteresse die veel beter leek dan de jongen waarvoor ze uiteindelijk koos. Bovendien was de film op vlak van shots en setting niet altijd geweldig om naar te kijken. In To All The Boys: Always and Forever herstellen ze die schade.

  Van liefdesbruggen en trouwfeesten tot New York

  De eerste film zal altijd de charmantste blijven, aangezien ze na hun nep-relatie voor elkaar vielen en niks daaraan kan tippen. Toch veroverde deze film onze harten met de geweldige locaties waar Lara Jean heenging. Zo ging ze naar een liefdesbrug in Seoul met haar zussen en vader, of vertrok ze op schoolreis naar New York – waar ze onontkoombaar voor de stad viel.

  Daarnaast was de film een pak kleurrijker dan de vorige. Misschien lag het aan het mooiere weer en de minder herfstige sfeer, maar je kreeg er na een tijd een aangenaam en warm gevoel van. Het vergelijkbare gevoel dat we kregen toen we de eerste film keken. Ze slaagden erin de charme van de eerste film weer op te wekken.

  Uit elkaar groeien

  De onderwerpen van het verhaal spraken ons het meest aan opgroeien, en de mogelijke moeilijkheden die je daardoor tegenkomt. Zeker in de Verenigde Staten is de universiteit een grote stap, aangezien mensen daar praktisch altijd bij hun school verblijven én die vaak kilometers van hun thuis ligt. Voor Lara Jean was dat gezien haar relatie met Peter niet gemakkelijk. Zeker omdat ze elkaar hadden beloofd samen naar Stanford te gaan.

  Op dat vlak had de film gemakkelijk de mist in kunnen gaan, maar dat deed het niet. Peter reageert namelijk ontzettend positief en geruststellend wanneer Lara Jean hem meedeelt dat ze niet bij Stanford is binnengeraakt. Al zegt hij dan wel dat ze bij haar tweede jaar kan overstappen om bij hem op school te komen. Dus hoe positief hij reageert valt te interpreteren.

  Onvermijdelijke botsing

  Elke film gaat er wel íets mis waardoor Lara Jean en Peter even uit elkaar zijn. In dit geval ontdekt hij dat Lara Jean niet meer naar een universiteit in de buurt wil gaan, maar die in New York, waar ze niet lang daarvoor op de schoolreis waren geweest. Hij neemt dat nieuws niet zo positief op, en maakt het vrijwel onmiddellijk met haar uit om het onvermijdelijke niet uit te stellen.

  Deze keer – wie had het gedacht – waren we het effectief eens met Peters gedachtegang. Niet dat we vonden dat hij de juiste keuze had gemaakt. We begrepen gewoon waaróm hij die beslissing had genomen. Namelijk om te vermijden dat ze na lange termijn uit elkaar groeien, en het nog meer pijn zou doen dan nu. We kunnen ons voorstellen dat veel mensen in de wereld hun relatie op die manier hebben beëindigd.  

  Voor herhaling vatbaar

  To All The Boys: Always and Forever was net charmant genoeg om ons te overtuigen, en romantisch genoeg om ons te laten wegdromen. Eindelijk waren de irritante vijandigheden tussen haar en haar vroegere beste vriendin weg, en hadden Peter en zij een gezond verstand gekregen waarmee ze alles in perspectief stelden. Bovendien zagen de scènes er deze keer kleurrijk en opbeurend uit. Zo was het uitzicht van Lara Jeans hotelkamer in Seoul magisch, en werd de feesttent van het trouwfeest van haar vader betoverend versierd. Kort samengevat: het was snoep voor de ogen.

  Als je overwoog om de film te kijken, raden we hem zeker aan. Het is de eerste film na lange tijd die we herbekijkwaardig vinden. En dat zegt veel. 

  To All The Boys: Always and Forever staat nu op Netflix.

  Check de trailer van ‘To All The Boys: Always and Forever’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie