Tips om geen last te hebben van muggen

Zoals iedere zomer, krijgen we samen met het heerlijke warme weer ook last van een ander neveneffect: muggen. Alhoewel ze dit jaar door de weinige regen niet talrijk aanwezig zijn, kunnen de gewetenloze muskieten het je nog steeds lastig maken. Wij sommen enkele tips op om ze te verjagen.

1Muggenmelk

De beste manier om muggen van je lijf te houden is muggenmelk met DEET te gebruiken. Alhoewel muggenmelk niet het gezondste middel ooit is, kan het van pas komen als je op vakantie gaat naar een tropischer klimaat. Het best kies je voor een muggenmelk met maximaal 50% DEET, dit houdt je een 8 tot 10 uur muggenvrij.

2Natuurlijke middelen

Er zijn ook enkele natuurlijke middelen, die muggen op afstand zouden moeten houden. Onder andere lavendel, citronella, munt en citroengras zouden de beestjes haten, al is dat niet 100% bewezen. Een schaaltje met wat lavendel naast je bed kan natuurlijk nooit kwaad.

via GIPHY

3Ventilator

Een ander erg effectief middel tegen muggen is een ventilator. Muggen zijn erg licht en kunnen daardoor niet door een sterke luchtstroming vliegen. Daarom kan je vanavond best je ventilator een standje hoger zetten en ervoor zorgen dat je lichaam in de luchtstroming ligt.

via GIPHY

4Preventief handelen

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Probeer emmers of plekken waar stilstaand water staat, in de buurt van je huis op te ruimen. Hierdoor hebben de muggen niet de mogelijkheid om zich voort te planten en eitjes te leggen. Ook kan je best investeren in horren om muggen en andere insecten buiten te houden. Er kan dan nog steeds frisse lucht naar binnen, zonder dat muggen meekunnen.

Ben je ondanks al deze tips toch gestoken door een mug? Leg dan een ijsklontje op de beet om de jeuk te verzachten. Aloë vera kan de huid ook kalmeren en de jeuk wegnemen.

Ken je nog tips om de irritante muggen te verjagen? Laat het weten in de reacties hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in