More

  ‘Thuis’ start misschien terug met opnames: binnen twee weken definitieve beslissing Eén

  Advertentie

  -

  De opnames van ‘Thuis’ starten mogelijk binnen enkele weken opnieuw op. Afgelopen vrijdag werden proefopnames gehouden om te onderzoeken of de soap ook met corona-maatregelen opgenomen kan worden. De analyse van de opnames blijkt positief.

  LEES OOK: Zo zien de opnames van ‘Thuis’ eruit in coronatijden

  Door de coronamaatregelen lagen de opnames van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks ‘Thuis’ al enkele weken stil. Vorige vrijdag heeft een beperkte crew en cast enkele eerder opgenomen scènes heropgenomen, rekeninghoudend met de corona-maatregelen. Dit weekend werden de werkmethodes en de resultaten van de opnames grondig geanalyseerd. De netmanager van Eén Olivier Goris is hoopvol: “De ploeg heeft in veilige omstandigheden kunnen werken en heeft een Thuis kunnen maken die zijn plek verdient op Eén. Altijd, en misschien nu wel net meer, moet Thuis er gewoon zijn.”

  © VRT

  Scenario’s aanpassen

  Zo zou ‘Thuis’ dus mogelijk over enkele weken opnieuw in opname kunnen gaan. De reeks is sinds 24 april van antenne, dan was de reserve afleveringen uitgeput. “De ploeg kan zich voorbereiden om de opnames te hervatten. De finale beslissing wordt over twee weken door het Directiecollege genomen”, vertelt Goris.

  De scenaristen van ‘Thuis’ zijn ondertussen al aan de slag om de scenario’s aan te passen aan de verplichte social distancing, dat legt ‘Thuis’-producer Hans Roggen uit: “Vanaf vandaag zijn onze schrijvers opnieuw bezig om al geschreven verhaallijnen aan te passen. Net zoals in de proefopnames van afgelopen vrijdag zullen deze scenario’s aangepast worden aan de 1,5-meter-realiteit, zonder aan het verhaal te raken.”

  Ook tijdsgewijs zullen er aanpassingen zijn. “Daarnaast gaan we ook de linken met de realiteit moeten aanpassen. Het verhaal loopt door, dus wat voorheen mei en juni was, zal nu de herfst worden”, zegt Roggen.

  Inzichten delen met de sector

  Voor de VRT is het ontzettend belangrijk om haar voortrekkersrol op te nemen en deze bevindingen rond opnames in coronatijden ook te delen met de Vlaamse productiesector. Dat gebeurt via een webinar, georganiseerd door VRT Video Snackbar, op donderdag 14 mei. Zowel de makers van ‘Thuis’ als van de populaire fictiereeks ‘Dertigers’ komen er hun inzichten delen met de sector. Deze bevindingen zullen nadien ook gedeeld worden via vrt.be.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer