Thuis finale door de ogen van een niet-kijker

© VRT

Hallo, mijn naam is Karen Demeyere en ik ben sinds vorige week woensdag terug van mijn ‘gapyear’ in de Verenigde Staten. Een van de vele dingen die je in België kan doen, maar niet in de VS, is het kijken naar de welbekende soap ‘Thuis’. Voor ik vertrok was ik geen dagelijkse kijker van de show, maar ik pikte af en toe wel wat dingen op en kende de meeste personages best goed. Dit seizoen, seizoen 24, heb ik echter helemaal niet gevolgd. Gisteren keek ik echter wel naar de seizoensfinale, en hier zijn mijn bedenkingen.

SPOILERS!!!!!!!

Een klant, aanraden bij vriendinnen, net geen prostitutie? Wat precies is Dries zijn job, als ik dat mag vragen? Zelfs Tamara heeft er precies haar vragen bij, en je zou toch denken dat zij wel goed weet wat haar lief zijn werk is.

Een brief? Van Adil? Adil zit in Marokko? Wowowow, veel nieuwe dingen hier. Ik weet dat Paulien en Adil een kindje verloren zijn, maar waarom hij dan vertrokken is, dat is een raadsel voor mij.

Paulien die op de rand van dat gebouw staat in de eerste 10 minuten van de aflevering, een gedurfde zet van de makers. Nu verwacht ik echt nog vanalles spectaculairder in de rest van de aflevering. Het is wel echt schitterend geacteerd van Tina Maerevoet, Monika Van Lierde en Jeroen Lenaerts, dat moet niet makkelijk geweest zijn. Goed om te weten dat zelfs in Thuis heel wat Belgisch acteertalent zit.

Christine had toen ik vertrok nog niet eens haar eerste verschijning gemaakt, en nu trouwt ze al. Dat is wel een heel snelle verhaallijn. Het is goed dat Bob trouwt met een nieuw personage. Zo zijn er niet nog meer scheidingen en huwelijken binnen de hoofdgroep personages.

Tania, beter bekend als June van Familie, maakt ook haar opwachting in Thuis als Ann haar lief. Ik ga ervan uit dat dat dan het officiele einde is van Mayra. Daar ben ik best wel blij mee, want met die twee was het ook altijd veel gedoe.

Er loopt een compleet onbekende jongeman door Judith haar keuken en ze lijkt er geen probleem mee te hebben. Dat is best vreemd.
Ik werd net geïnformeerd dat dit de nieuwe acteur voor het personage Stan is. Zoals hij zich nu gedraagt lijkt hij een kleine etterbak, en daar heeft deze acteur wel een goed gezicht voor.

© VRT

Amai, de acteur voor Joren, Mathieu Carpentier, doet dat ook wel formidabel. Hij heeft heel emotionele scenes waarin hij precies uitdrukt hoe deze gevoelens in het echte leven zouden voelen. Na wat korte research ontdekte ik ook dat hij nog heel nieuw is in de acteerwereld. Een echt natuurtalent dus.

De manier waarop Dries bij Tamara in de ziekenhuiskamer staat, is de manier waarop ik naast een koppel sta dat net een beetje te intiem bezig is. Super oncomfortabel, en met een blik die duidelijk zegt: “ik wil hier niet zijn”. Gelukkig is het in de scène daarna toch wel net iets beter.

De ‘ja’ van Olivia tijdens de trouw was zo krachtig dat het echt leek alsof het uit het diepste van haar hart kwam. Wat er precies gebeurd is tussen haar en Christine weet ik niet precies, maar ik ben er zeker van dat het een ‘bitchfight’ van epische proporties was.

De ‘ik ben zwanger van u’ move door Christine als cliffhanger, best zwak eigenlijk. Versta mij niet verkeerd, voor mij zou het perfect oké zijn als het seizoen eindigde zonder cliffhanger. Maar als je er dan toch voor kiest om met een cliffhanger te eindigen, doe het dan goed. Zo spookt de seizoensfinale met de brand in Hof Ter Smissen waar Femke vastzat met Rafaël nog altijd af en toe door mijn hoofd.

Of het kijken van de seizoensfinale een verspilling van mijn tijd was? Niet echt. Of het mijn week of dag beter heeft gemaakt? Ook niet echt. In vergelijking met andere seizoensfinales was deze heel wat zwakker, maar ik besef ook wel dat het na 23 seizoenen moeilijk kan zijn om nog een originele en verrassende cliffhanger te vinden.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in