More

  Theo Croker kondigt nieuw album ‘BLK2LIFE || A FUTURE PAST’ aan en brengt single uit met Wyclef Jean

  Advertentie

  -

  Theo Croker kondigt een nieuw album aan. Tegelijkertijd verschijnt een nieuwe song die hij samen schreef met Wyclef Jean.

  De Amerikaanse jazz-trompetist, producer en componist Theo Croker kondigt vandaag een nieuw album aan. BLK2LIFE || A FUTURE PAST zal de opvolger zijn van het Grammy-genomineerde Star People Nation uit 2019. Het album verschijnt op 24 september en bevat samenwerkingen met Wyclef Jean, Ari Lennox, Gary Bartz, Charlotte Dos Santos, Iman Omari, Malaya, en Kassa Overall. Het album zal 13 songs tellen en is een hedendaags verhaal geïnspireerd door de reis van de vergeten held naar zelfrealisatie en een muzikale viering van Afro-roots.

  State Of The Union 444 || BLK2THEFUTURE

  Tegelijkertijd met de aankondiging van het nieuwe album brengt Croker single State Of The Union 444 || BLK2THEFUTURE uit. De song schreef hij samen met Wyclef Jean en Kassa Overall. “De sfeer van dit nummer is precies hetgeen ons als volk in de afgelopen 40 jaar overkomen is en hoe de geschiedenis zich voortdurend herhaalt”, legt Wyclef Jean uit. “Dit is als een kreet van de jeugd, maar het is een ander soort van kreet. We hebben kreten gehoord van vrijheid. We hebben zo vaak om vrijheid gehuild en we hebben zo vaak gezongen ‘we zullen overwinnen’, maar we zijn nog niet alle obstakels te boven gekomen.”

  “Het is zoals de jeugd – wanneer je Theo op de hoorns hoort en je hoort de song. Het is een revolutie en die revolutie, is in tegenstelling tot andere revoluties, in beeld is gebracht op ieder medium in de wereld. Het idee van onderdrukking, het idee van gelijke rechten, het idee van ‘wanneer krijgen we echt gerechtigheid’? (…) maar tegelijkertijd is dit Theo Croker en Wyclef Jean, dus moeten we dingen sexy houden. We zetten jullie aan het denken, maar we zetten jullie ook aan het dansen.”

  Theo Croker kondigt ook 2 releaseconcerten aan in België: 22/10 Flagey, Brussel en
  23/10 Muziekclub N9, Eeklo.

  Check de single

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer