More

  The Weeknd kondigt zijn langverwachte tour in 2022 aan (maar komt niet naar Europa)

  The Weeknd kondigt zijn langverwachte tour in 2022 aan (maar komt niet naar Europa)

  -

  The Weeknd stelt – eindelijk – zijn After Hours till Dawn Stadium Tour voor. Al komt hij voorlopig niet naar Europa. Toch is er nog een kleine kans op goed nieuws.

  Het geduld van fans van de Canadese zanger The Weeknd wordt behoorlijk op de proef gesteld. Zo zou Abel Makkonen Tesfaye – zoals de man echt heet – al in oktober 2020 naar ons land komen, maar door de pandemie werd de show meermaals uitgesteld. Afgelopen jaar besloot Tesfaye om zijn hele tour – en de twee geplande Sportpaleis concerten – volledig te annuleren. Fans kregen hun geld terug en in de plaats kondigde hij zijn After Hours till Dawn Stadium Tour aan. Met die nieuwe tour zou hij twee albums voorstellen: enerzijds After Hours uit 2020 en Dawn FM uit 2022.

  Afgelopen week hintte The Weeknd al naar groot nieuws, maar door de oorlog in Oekraïne besloot hij de aankondiging uit te stellen. Vandaag maakt hij bekend dat hij in de zomer van 2022 een stadium tour zal houden. Die zal – voorlopig – enkel naar Noord-Amerika trekken. Zo start de tour op 8 juli in Toronto. De hele zomer lang zal hij shows spelen. Zo staat zijn laatste concert op 2 september in Los Angeles gepland.

  Op terrein Rock Werchter?

  Door de aankondiging lijkt de kans klein dat The Weeknd in de zomer van 2022 naar Europa komt. Toch is er voor fans nog een klein beetje hoop, want een Europese tour in mei en juni zou nog wel kunnen. Zo is geweten dat er nog één groot evenement op het festivalterrein van Rock Werchter zal plaatsvinden. Mogelijks gaat het dus over The Weeknd. Toch zou hij Europa links kunnen laten liggen in 2022 en pas in de zomer van 2023 naar ons land komen.

  Een stadiumshow van The Weeknd in het Koning Boudewijnstadium in de zomer van 2022 lijkt ook nog steeds mogelijk, maar daar vinden met Coldplay en Ed Sheeran al twee grote events plaats. Normaal gesproken geldt er een maximum voor niet-sportieve evenementen in het Koning Boudewijnstadion.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer