More

  The Weeknd ‘After Hours’: Abel Tesfaye heeft de succesformule ontdekt (★★★★½)

  -

  The Weeknd heeft de succesformule ontdekt en laat die niet meer los. Zowel ‘Heartless’, ‘Blinding Lights’ als single ‘After Hours’ zijn niet meer van de radio weg te krijgen en iets zegt ons dat andere singles hetzelfde lot te wachten staat. Hoe ziet die formule er dan uit, vraagt u zich af? 

  Ten eerste, geef inkijk in je persoonlijk leven. De voorbije jaren zagen we de relatie tussen The Weeknd en Bella Hadid evolueren. Van serenades tijdens de Victoria Secret-show tot publieke ruzies, we kregen vaak inkijk op hun persoonlijke levens. Resultaat? Bij het luisteren naar ‘After Hours’ weten we precies waar The Weeknd het over heeft. Exact: over zijn relatie met miss Hadid en de existentiële crisis die hierop volgde. Ten tweede varieer je best van songtempo door het album heen en ook dit doet The Weeknd als heer en meester.

  Opener ‘Alone Again’ leidt je vlotjes naar binnen, waarna ‘Too Late’ met de deur in huis vliegt: het feestje kan beginnen. De volle 56 minuten wisselt hij af van tempo en genre. Geen moment verveling.

  Durf te experimenteren

  Durf te experimenteren, dat is de volgende regel van de succesformule en ook eentje die The Weeknd goed begrepen heeft. ‘Hardest To Love’ zou als het ware niet misstaan op een liquid drum-‘n-bass album en ‘Blinding Lights’ flirt met de steeds populair wordende ’80s sound. Abel Tesfaye (onder deze naam gaat The Weeknd door het leven) weet dat wat hij doet, goed is. Daar is na het beluisteren van ‘After Hours’ geen twijfel meer aan.

  Waar het op vorige albums ‘Starboy’ en ‘Beauty Behind The Madness’ soms nog wat zoeken was naar volwassenheid en persoonlijkheid, geeft hij zich op ‘After Hours’ volledig bloot. Hij toont zijn kwetsbaarheid en maakt hier zijn sterkte van. Iets wat wij alleen maar kunnen appreciëren.

  The Weeknd staat op 26 oktober in het hopeloos uitverkochte Sportpaleis. Indien je toch écht wil gaan, waag dan je kans op tickets op Ticketswap.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie