More

  The Vegan Teacher is geband van TikTok: bekende dierenactiviste maakte seksueel getinte grap

  The Vegan Teacher is geband van TikTok: bekende dierenactiviste maakte seksueel getinte grap

  -

  The Vegan Teacher, een veganistische influencer op TikTok, werd geband van het medium nadat onder andere 20.000 mensen een petitie ondertekenden. Ze raakte bekend door tegen bekende topchefs als Gordon Ramsey in te gaan, in een poging om hun te ‘bekeren’ tot het veganisme.

  De Canadese Kadie Karen Diekmeyer, beter bekend als The Vegan Teacher, vergaarde in juli 2020 grote bekendheid op het platform nadat ze een lied maakte over McDonald’s. Daarin klaagt ze het vleesgebruik van de fastfoodketen aan in haar geheel – opmerkelijke – eigen stijl.

  https://www.youtube.com/watch?v=WbC4qt9ydTY

  Ook haar andere video’s werden veelvuldig bekeken. Zoals een video die ze richtte aan de Britse televisiekok Gordon Ramsey. De Canadese vrouw gaf dan ook niet snel op en richtte zich consistent op het overtuigen van jonge en oude vlees- en viseters om vegan te worden.

  Seksueel getinte grap

  De reden voor haar ban op TikTok is niet bekend, maar Diekmeyer post regelmatig video’s die seksueel geïnterpreteerd kunnen worden. Zo reageerde ze onlangs op een video van YouTuber TommyInnIt die uitpakte met twee gouden YouTube ‘Play Buttons’ en die zei: “Ik zal deze aan meisjes tonen, wanneer ze langskomen”. Daarop reageerde ze: “Tommy, de leuke veganistische meisjes willen je Play Buttons niet zien, maar als je wilt dat ze met jouw buttons spelen, dan zal je hun jouw fruit en groenten moeten laten zien.” Waarop ze een komkommer, een peer en een appel bovenhaalde.

  Dat apprecieerden fans van de 16-jarige YouTuber niet, sommigen beschreven de uitspraak als wansmakelijk.

  In een video op YouTube reageerde ze op haar ban. Daarin zegt ze dat een groep van tieners voor de ban zorgde, “omdat ze zich schuldig voelen over het eten van dieren”. Zo zegt ze verder te zullen blijven strijden voor dierenrechten en veganisme: “Dierenactivisten zullen nooit stoppen. Je kan een account sluiten, ik zal blijven opduiken”, besluit ze.

  Het account van de vrouw had zo’n 1,7 miljoen volgers. Er werd eerder al een petitie uitgevaardigd om haar van het platform te bannen, die behaalde zo’n 20.400 ondertekenaars.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer