More

  The Vaccines ‘Cosy Karaoke Vol.1’: Eigen versie van elk soort nummer (★★★★)

  -

  The Vaccines coveren als nieuwste project hits van alle tijden. Wat begon als een project op TikTok, is uitgegroeid tot 2 EP’s, waarvan de eerste Cosy Karaoke Vol. 1 ondertussen uit is.

  Tijdens de eerste lockdown begonnen The Vaccines hun TikTok vol te zetten met covers. Ondertussen hebben ze besloten om er twee EP’s van te maken. Cosy Karaoke Vol. 1 is daar de eerste van.

  Eigen toets

  De EP begint met Funnel of Love, een cover van Wanda Jackson die wij vooral kennen uit reclamespots. The Vaccines hebben het rock ’n roll-nummer uit de jaren 60 in een nieuw jasje gestoken. Het is rustiger en moderner, met een zachte toets. Zeker een sterke binnenkomer.

  Bij het volgende nummer, springen ze meteen enkele decennia vooruit met de klassieker No One Knows van Queens Of The Stone Age. De melodie is volledig behouden, maar toch is de stijl aangepast. Het is hypnotiserend en kalmeert. Toch geeft zijn versie je een onbehaaglijk gevoel. En de videoclip geeft je nog meer dat gevoel… Dat ze links rijden in Londen blijft vreemd.

  Betere versie

  Als derde nummer kiezen ze voor het poppy nummer High Horse van Kacey Musgraves. Zanger Justin Hayward-Young zet het nummer perfect naar zijn stem en ook muzikaal is er wel wat aangepast. Zeker een betere versie dan zijn commerciële tegenhanger.

  Telstar van The Tornados zorgt voor een instrumentaal intermezzo. Daarmee flitsen ze terug naar de jaren 60. Het is minder scherp en snel dan het origineel, maar jammer genoeg niet minder irritant. De lichte dissonantie is wel afwisselend.

  Van vroeger tot nu

  Met For What It’s Worth blijven ze in de sixties. Hoewel de versie van The Vaccines niet slecht is, blijft het origineel een stuk beter. Buffalo Springfield zingt het krachtiger en heeft meer pit. The Vaccines hebben het afgevlakt, wat jammer is.

  De recentste en laatste plaat is Fire van Waxahatchee. Ze slagen er opnieuw in om iets heel sterk neer te zetten. De plaat is ineens best dansbaar en ontspannend. Perfect om Cosy Karaoke Vol. 1 mee af te sluiten.

  Cosy Karaoke Vol. 1 is van een ludiek project op TikTok, naar een volwaardige EP gegaan. The Vaccines zijn erin geslaagd een eigen twist te geven aan elk van de nummers, meestal in positieve zin. Het enige wat ons nu te doen staat: wachten op Cosy Karaoke Vol. 2!

  Cosy Karaoke Vol. 1 is nu overal te streamen. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie