More

  The Vaccines ‘Back In Love City’: Neon en country in harmonie (★★★★)

  Advertentie

  -

  The Vaccines brachten vandaag hun nieuwe album Back In Love City uit. Ze nemen je mee in een filmisch verhaal naar de onbestaande stad Love City. De band zelf noemt het hun beste werk tot nu toe. Maar kunnen ze dat ook waarmaken? 

  Het vijfde album van The Vaccines start meteen goed met de titelsong. De melodie is leuk en je kan er meteen op beginnen dansen. Dat laatste zet meteen de toon voor de rest van het album. Alone Star start met een boeiende gitaarintro die enkele keren terugkomt. Het refrein klinkt als de betere radiohit: vrolijk en goed uitgevoerd. Dat kan je ook zeggen over het volgende nummer: Headphones Baby. Maar hoe vrolijk het ook klinkt, de tekst is iets donkerder. Sterven met je geliefde zodat je altijd samen kan zijn. Ja, het is luguber, maar het zorgt ook wel voor een parel van een song.

  Neon in geluid

  In Wanderlust zitten enkele interessante tempowisselingen en Paranormal Romance verdient extra punten omdat het woord Hercules erin gebruikt wordt zonder enige moeite. Maar het bijzonderste aan de nummers is wel de klank. Als neon een geluid was, zou het zeker terug te vinden zijn op het vijfde album van The Vaccines. Dat in combinatie met country-invloeden die je meteen al paardrijdend meenemen naar een uitgestrekte vlakte… Het klinkt chaotisch, maar is toch perfect in harmonie. Dat getuigt van talent.

  El Paso is een mooi rustpunt in het midden van het album. De sfeer blijft behouden, maar het moment van kalmte zorgt ervoor dat je nog meer uitkijkt naar de volgende songs. Slim gekozen. De overgang naar Jump Off The Top is eerder bruusk, maar dat kunnen we vergeven omdat het nummer nu al als een klassieker voelt. Het is zo’n song die je meteen kan meezingen en die voor sfeer zorgt.

  Nostalgisch

  XCT is meer hypnotiserend. Je hoort een zekere frustratie in het nummer die zeker niet misstaat. Het is repetitief op een goede manier. In Bandit komt de stem van zanger Justin Young dan weer heel goed uit. Toch is het nummer niet onze persoonlijke favoriet. Het is een tikje saai. People’s Republic Of Desire is weer een stuk interessanter. Het start bijna alleen met zang, wat meteen je interesse weer wekt.

  Savage start met een sterke gitaarintro en heeft een geweldig refrein. De manier waarop Young zijn klinkers uitrekt is leuk en je wil meteen meedoen. Heart Land start als een typische popsong, maar gaat eerder verder als zachte ballade. Het is nostalgisch en laat niemand onberoerd. Back In Love City eindigt rustig met Pink Water Pistols. Het is een mooie afsluiter van een album dat je meenam naar een fictieve wereld.

  Was Back In Love City echt het beste werk van The Vaccines tot nu toe? Dat is moeilijk te zeggen. Was het een prachtig album dat je bijblijft? Zonder enige twijfel. De hoogvliegers zijn Headphones Baby, Paranormal Romance en Heart Land. Het is een album dat de volgende weken zeker op repeat kan staan en dat we met veel plezier zullen blijven spelen. Topkwaliteit.

  Je kan Back In Love City hier beluisteren.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer