More

  The Subs @Ancienne Belgique, AB: Meesters der Nachtraven’ langverwachte terugkeer

  Advertentie

  -

  Heren en Meesters der Nachtraven – The Subs – zorgden gisteren voor een ongeziene non-stop rave in de Ancienne Belgique. Met hits als ‘The Pope Of Dope’, ‘The Face Of The Planet’ en het nieuwe ‘Blank’ met Glints brachten ze de AB in extase. 

  The Subs, de band rond Jeroen Pessemier stond gisteren voor een nagenoeg uitverkochte Ancienne Belgique. Met de gevleugelde woorden “We’re back!” kondigde Pessemier hun terugkeer aan. Het betekende het startschot voor een eindeloze rave.  Extase & moshpits

  We zagen AB de pompende beats van Pessemier en co gretig omarmen. ‘Longest Night’ zorgde meteen voor – de eerste van zóveel – moshpits. De pompende beats die The Subs op ons afvuurden werden gretig door het publiek omarmd. Het is dan ook niet overdreven dat het publiek met één doel – een flinke portie raven en dansen – naar de legendarische concerttempel afgezakt was. Echt exploderen deed het pas op het gure nacht-anthem ‘Kiss My Trance’. Extase begon de bovenhand te nemen.

  Met ‘Mitsubitchi’ toonde Pessemier ons wat voor een nachtmonster hij werkelijk is. Vanop het podium beklom hij het linkerbalkon van de zaal, hij hitste en monitorde de dansbewegingen van het publiek vanop grotere hoogte. ‘Concorde’ volgde. Stilstaan werd verboden, dansen de norm.

  Guestlist bracht AB tot gekheid

  De heren van The Subs hadden ook een heleboel gasten uitgenodigd. Zo zagen we als eerste Antwerpenaar Glints, het nieuwe ‘Blank’ brengen. Terwijl de man tijdens het voorprogramma moeite had om de zaal te pakken te krijgen, was hiervan tijdens ‘Blank’ geen sprake. “We’re going to make a trip into space”, kondigde Pessemier aan, waarna de extravagante Rouge Mary en Pessemier – beiden gekleed in een glimmende space-outfit – ‘Trapped’ inzetten. Enkele ogenblikken later werd Duits dan weer de voertaal tijdens hit ‘UFO’. Yves Paquet zette de AB op zijn kop.

  Dat Pessemier weet hoe hij een publiek moet entertainen bewees hij meermaals. Na de beklimming op het balkon, ging de man UFO-gewijs de zaal rond door op een plateau rond gedragen te worden. We zagen de man ook de volledige AB in sit-down krijgen en ging zelf even aan het crowdsurfen. Afsluiten deden ze met ‘The Pope Of Dope’. Onze duistere Paus dook vanachter op zijn troon op, om de AB voor een laatste maal uit zijn dak te laten gaan. Iets wat ook gebeurde. Iedereen beklom het podium voor een ongezien einde. Wát een show! Iets dat we zelden zagen.


  Deze zomer op Pukkelpop

  Het was al een tijdje geleden dat je The Subs aan het werk kon zien. Hun terugkeer was dan ook warm en grotesk. De band rond Jeroen Pessemier kon met door hun uitgebreide repertoire uit talrijke hits selecteren. Dat de man weet hij hoe een publiek moet bespelen, staat buiten kijf. Wát een avond. Je kan ze op zaterdag 17 augustus opnieuw aan het werk zien op Pukkelpop.
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Het was al een tijdje geleden dat je The Subs aan het werk kon zien. Hun terugkeer was dan ook warm en grotesk. De band rond Jeroen Pessemier kon met door hun uitgebreide repertoire uit talrijke hits selecteren. Dat de man weet hij hoe een publiek moet bespelen, staat buiten kijf. Wát een avond. The Subs @Ancienne Belgique, AB: Meesters der Nachtraven' langverwachte terugkeer