More

  ‘The Social House’ last pauze in van twee dagen na aanhoudende kritiek: “We beseffen dat we niet blind kunnen zijn voor de kritiek”

  Advertentie

  -

  Na de aanhoudende commotie van de afgelopen dagen en de exit van StuBru-gezicht Flo Windey, last The Social House een pauze in, dat laten ze weten via sociale media. Het programma lag de afgelopen dagen onder vuur door het gebrek aan diversiteit en de opmerkelijke timing, midden in een coronagolf. 

  LEES OOK: The Social House last een pauze in na aanhoudende kritiek

  Het YouTube-programma The Social House, waarin acht influencers tijdens de paasvakantie samenleven, is de afgelopen dagen in een storm van kritiek terechtgekomen. Nog voor de start hekelden velen het gebrek aan diversiteit en inclusiviteit bij de cast. Zo zijn alle geselecteerde influencers blank. Deelnemers zijn Stien Edlund, Jonatan Medart, Elias Verwilt, Steffi Mercie, Sarah Bossuwé, Gerben Tuerlinckx,  Michael Amani en Flo Windey. In de loop van de week ontvingen ze ook gasten zoals Nicolas Caeyers en Average Rob.

  “Willen een écht sociaal huis worden”

  Nu kondigt productiehuis Wünderbaar een pauze aan, zo schrijven ze op sociale media. “Het zijn al behoorlijk intense dagen geweest”, leggen ze uit. “Uiteraard zijn we ook geschrokken van de negatieve reacties. Het is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest om mensen te kwetsen. Als dat toch gebeurd zou zijn, dan willen we ons daarvoor verontschuldigen.”

  “We beseffen dat we niet blind kunnen zijn voor de kritiek en zien het ook als een kans om het beter te doen”, schrijven ze. “The Social House wil een écht sociaal huis worden. We willen de moeilijkere thema’s niet uit de weg gaan. We willen nog meer maatschappelijk relevant zijn en onderwerpen bespreekbaar maken”, vullen ze aan. Om dat mogelijk te maken gaan ze de komende dagen in dialoog met experten omtrent corona en het mentaal welzijn bij jongeren.

  “Diversiteit en inclusiviteit zijn vanaf het begin opgenomen in het concept, waarbij verschillende creators met een verschillende achtergronden en diverse leefwerelden uitgenodigd werden als deelnemers en als gasten. Uit de reacties die er kwamen, blijkt dat dit voor jullie een belangrijk thema is en we werken hierop verder.”

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door The Social House (@socialhousebe)

  Tijdelijke pauze

  Ook op de timing van het programma was er de afgelopen dagen veel kritiek. Zo vonden veel jongeren de timing ongepast, nu jongeren amper hun eigen vrienden kunnen zien. Het feit dat influencers plezier zullen maken, op een manier die anderen al lang niet meer kunnen, voelt voor jongeren wrang aan. Het productiehuis belooft rekening te houden met de kritiek. Zo zullen ze voortaan buitenshuis in kleine groepen filmen. “We vinden het belangrijk dat we ook jullie blijven motiveren om zich aan de regels te houden en onze maatregelen zullen dan ook regelmatig aan bod komen.” Het programma zal vandaag en morgen geen nieuwe video’s publiceren. Al beloven ze weldra opnieuw terug te zijn.

  Vertrek Flo Windey

  Woensdagavond kondigde Flo Windey haar vertrek uit het huis aan. Volgens het StuBru-gezicht was er niet voldoende aandacht voor de diversiteit en inclusiviteit. Ook beaamde ze de ongelukkige timing van het programma. “De coronacrisis weegt op alle jongeren en het was ongevoelig van mij om daar niet langer bij stil te staan. Mentale gezondheid is iets waar veel jongeren mee strugglen en ik wil vooral voor jullie een stem zijn. Daar ben ik in gefaald”, schreef ze op haar sociale media.

  Lees het volledige bericht via Instagram

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door The Social House (@socialhousebe)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer