More

  The Social House doet een tweede poging: dit zijn de deelnemers

  © Instagram / The Social House

  The Social House doet een tweede poging: dit zijn de deelnemers

  -

  The Social House komt terug. Vanaf zaterdag 30 oktober hokken acht influencers een tijd samen om content te maken. Het is het tweede seizoen van de reeks, nadat de vorige editie plotseling afgebroken werd door doodsbedreigingen en felle kritiek op sociale media. 

  “We’re back!”, schreven de makers van The Social House twee weken geleden op sociale media. Toen ze in april van dit jaar een eerste seizoen maakten, moesten ze de reeks vroegtijdig stoppen door doodsbedreigingen gericht aan de creators en vuurpijlen die door onbekenden afgevuurd waren op het huis waarin ze verbleven.

  Het programma was kort na de start in een storm van kritiek terechtgekomen, nadat kijkers een gebrek aan diversiteit hekelden. Bovendien zaten de acht jongeren – voor de filmopnames – samen wanneer de rest van de samenleving gebukt ging onder lockdownmaatregelen. Kijkers konden op het moment van de uitzending zelf niet op vakantie gaan met vrienden en dat stoorden velen. “Ik noem het hypocriet en privileges, maar ja ik heb geen duizenden volgers op Tiktok en Instagram. Dus ja, ik blijf maar thuis zonder vrienden en familie”, vatte een gebruiker het toen samen.

  De organisatie besloot al snel om een korte pauze in te lassen, waarna ze kort nadien een langere pauze inlasten. Tot ze twee weken terug opnieuw van zich lieten horen.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door The Social House (@socialhousebe)

  Nieuw seizoen: dit zijn de deelnemers

  “We hebben hieruit geleerd en zijn nu helemaal klaar voor de start van een nieuw seizoen. We lazen ook al jullie reacties via onze sociale media en willen jullie hiervoor bedanken”, schreven de makers midden oktober op sociale media. Vanaf zaterdag – niet toevallig de start van de herfstvakantie – zal The Social House het opnieuw proberen. Ze beloven het ook beter te doen: “We hebben gesprekken gehad met experts inzake corona en het mentaal welzijn van jongeren en hebben ondersteuning en expertise gezocht rond diversiteit en representatie. Kortom we zijn helemaal klaar voor een nieuw seizoen!”

  De organisatie lijkt alvast gehoor te hebben gegeven aan het gebrek aan diversiteit. Zo zijn Aaron De Groeve en Hariette Sylva toegevoegd aan de cast. Ten opzichte van het eerste seizoen zijn Flo Windey en Stien Edlund weggevallen. Al wordt Edlund wel aangekondigd als gast. Andere deelnemers zijn Steffie Merci, Gerben Tuerlinckx, Michael Amani, Elias Verwilt en Jonatan Medart.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door The Social House (@socialhousebe)

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer