More

  The Ramona Flowers (ft. Nile Rodgers) keren na turbulente tijd terug met nieuwe single ‘Up All Night’

  Advertentie

  -

  De Britse band The Ramona Flowers keren terug met een nieuwe single. Het is de eerste, nieuwe song in drie jaar tijd voor de band. Volgend jaar zou een nieuw album moeten verschijnen.

  Een steengoede bandnaam hadden ze al, maar achter de schermen was het geen peis en vree bij The Ramona Flowers. De Britse band kampte met meningsverschillen, zo erg zelfs, dat er in plaats van geluidsgolven drankjes, vuistslagen en een gemeende “FUCK OFF” door de lucht vlogen tijdens een optreden op de F1 Grand Prix in Singapore.

  Bastille, U2 en Stereophonics

  Nochtans had de band, met fans zoals Bono, het voor elkaar. De groep speelde zelfs eens in het voorprogramma van Bastille en Stereophonics. Toch liep er geregeld wat mis bij het vijftal. Zo misten ze eens de deadlines van alle festivalboekingen of vergaten ze het album op te sturen voor recensie. Het werd frontman Steve Bird weleens te veel. Zo verwezen hij en de andere bandleden, smalend, weleens naar ‘Stevil’ als het zesde groepslid. “Ik veranderde in een totale klootzak”, legt Bird uit. Zo stuurde hij midden in de nacht, naar aanleiding van de release van hun meest recente plaat, een mail uit waarin hij iedereen voor “nutteloos” uitschold.

  Het had Steve aan het denken gezet. “Wanneer je te veel roept, stoppen mensen met luisteren. En als je mensen, wie je liefhebt, van streek maakt, weet je dat je moet intomen”, vertelt hij. “Eens je de dertig voorbijgaat ben je geen kind meer, maar er was een periode waarin ik dat niet kon toegeven.”

  Nieuwe single

  Ondertussen is de band aan de betere hand. Ze klopten bij manager David Bianchi (Charli XCX, The Enemy) aan en gingen aan de slag met producer Dimitri Tikovoi (Placebo, The Horrors). Daar vloeide alvast nieuwe single Up All Night uit. De eerste nieuwe song in drie jaar voor de band. Een popsong in hart en nieren die je zo meezingt. Het is het voorproefje van een nieuw album dat in 2022 zou volgen. “We zitten nog steeds vol honger”, zegt Steve. “De band is nog steeds de reden waarom ik elke dag opsta, waar ik elke dag aan denk.” De nieuwe muziek is een soort van viering, voegt hij eraan toe. “Een viering van nog bestaan, nog leven, nog steeds muziek maken en nog iets te zeggen hebben.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer