More

  ‘The Me You Can’t See’: een hartverscheurende docuserie over mentale gezondheid (★★★★★)

  Advertentie

  -

  The Me You Can’t See is een nieuwe documentairereeks van Oprah Winfrey en de Britse prins Harry. Daarin getuigen verschillende beroemdheden over hun trauma en mentale problemen. De reeks, bestaande uit vier afleveringen, is sinds 21 mei te zien op de streamingdienst Apple TV+.

  Celebrities

  In de eerste aflevering vertellen vijf beroemdheden hun verhaal. Prins Harry vertelt als eerste hoe hij omging met het verlies van zijn moeder, prinses Diana. Hij praat over de angstaanvallen die hij had en de mentale problemen die hij tot op de dag van vandaag nog heeft.

  Daarna wordt het verhaal verteld van Rashad, een chef die de Amerikaanse kookshow Chopped won in 2019. Hij vertelt over zijn vader die in de gevangenis zat en de depressie waarmee hij worstelt.

  Dan vertelt Ginny Fuchs, bokskampioene en nummer drie van de wereld, hoe zij omgaat met haar dwangstoornis. Ook praat ze over de eetstoornis waar ze als kind mee te maken kreeg.

  Hierna krijgen we te horen hoe Stefani Germanotta, beter bekend als Lady Gaga, al bijna haar hele leven vecht tegen het trauma dat veroorzaakt werd toen ze als jong meisje verkracht werd.

  Aan het einde van aflevering 1 vertelt Oprah Winfrey hoe zij zich als jong meisje ongeliefd voelde en verkracht werd door haar oudere neef. Ook vertelt ze over de meisjesschool die ze oprichtte en het trauma waarmee die meisjes kampten.

  Ontroerend en echt

  De documentaire is bijzonder emotioneel. Je ziet letterlijk een kant van celebrities die je niet kent, zoals de titel al verraadt. De mensen in de documentaire zijn eerlijk en open. Wij vonden dit een prachtige documentaire aangezien die duidelijk maakt dat ook mensen die alles lijken te hebben soms heel diep zitten. We leven in een tijd waarin mentale problemen steeds bespreekbaarder worden en deze documentaire draagt daar zeker en vast aan bij.

  Wat ons ook opviel, is dat de documentaire laat zien dat mentale problemen niets met afkomst of geld te maken hebben. Het feit dat prins Harry, iemand die geboren is met alle rijkdom en roem van de wereld toch zo’n moeilijke jeugd heeft gehad, toont dat aan.

  Wij vinden The Me You Can’t See een prachtige reeks en kunnen hem iedereen aanraden.

  Bekijk de trailer

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer