More

  © VTM

  The Masked Singer: Wie zijn het? Onze hoofdverdachten op een rij (en wie is de eerste afvaller?)

  -

  Gisteren ging op VTM ‘The Masked Singer’ van start. Daarin moeten we op zoek naar de ware identiteit van acht mysterieuze figuren. Monster werd gisteren als eerste ontmaskerd. Wij sommen onze hoofdverdachten op.

  De meest mysterieuze zangshow ooit is nog maar net uit zijn startblokken geschoten of de eerste afvaller moest zich vanavond al bekendmaken. Het Monster haalde in de eerste show de minste stemmen van het studiopubliek en het digitale thuispubliek. Daarom moest hij zich aan het einde van de show ontmaskeren. Wie er onder het masker zat, lees je helemaal onderaan, maar wie zit er in de andere pakken? 

  Aap = 85% zeker Ruth Beeckmans

  Aap zong in de eerste aflevering ‘Old Town Road’ van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus. Volgens de speurders zou het wel is om Slongs Dievanongs gaan, maar afgaand op de stem zijn we quasi zeker dat Ruth Beeckmans onder het pak zit. Al weten we nog niet de hints aan haar te linken.

  Duiveltje = 60% zeker Christoff

  Hij zong ‘Someone You Loved’ van Lewis Capaldi, maar wie zit er echt onder het masker? Op sociale media denken een heleboel mensen aan Davy Gillis van De Romeo’s of ‘Buurtpolitie’-acteur Andy Peelman, maar wou gaan voor charmezanger Christoff. In de hints verwees hij ook naar zijn zeven zonden, wat niet toevallig een song is van Christoff.

  Koningin = 60% Sandra Kim

  De Koningin van ‘The Masked Singer’ koos voor ‘Unstoppable’ van Sia. In haar aankondigingsfilmpje kregen we een Franse ‘r’ te horen, waardoor we de verdachte vermoedelijk in Wallonië moeten gaan zoeken. Dan komen we al snel bij Sandra Kim terecht en die stem lijkt er verdacht hard op. Al dachten we ook even aan Eline De Munck. De volgende aflevering zal het moeten uitwijzen.

  Libelle = 50% zeker Dina Tersago

  Met ‘La Isla Bonita’ zette Libelle de studio in vuur en vlam. Wie er achter het masker schuil gaat, blijft ons een raadsel. Sommigen menen de stem van Annelien Coorevits erin te herkennen, maar wij gaan met grote twijfel voor Dina Tersago. 

  Duiker = 50% Stan Van Samang

  ‘Dusk Till Dawn’ van Zayn Malik en Sia kregen we te horen van de Duiker. Op basis van de eerste strofe doet de stem sterk denken aan Stan Van Samang. Al zouden veel mensen ook de stem van de Nederlandse zanger en acteur Giovanni Kemper herkennen. Wij weten het niet. Wat vaststaat is dat het een erg sterke performance was.

  Otter = 30% Sam Bettens

  De mysterieuze Otter koos voor ‘Bad Guy’ van Billie Eilish. Daardoor krijgen we niet heel duidelijk de stem van Otter te horen. Sam Bettens wordt door velen herkend, maar wij zijn allesbehalve zeker. De volgende song zal ons hopelijk wijzer maken.

  Wolf = 10% zekerheid James Cooke

  De angstaanjagende Wolf koos in de eerste uitzending voor ‘Don’t You’ van Simple Minds. De stem die herkennen we niet. We dachten aan acteur Jan Schepens, maar ook aan James Cooke. Al is het vermoedelijk iemand helemaal anders.

  De afvaller? Bart Tommelein

  Het schattige monster koos voor ‘Leef’ van André Hazes. Wij hadden geen flauw benul wie er zong, maar omdat Monster het minste stemmen kreeg, moest hij het masker afzetten. Zo bleek niemand minder dan politicus en Oostends burgemeester Bart Tommelein achter het masker te zitten.

  Met de ontmaskering van Bart Tommelein als Monster verdwijnt de meest knuffelbare figuur uit het gezelschap. Zijn ontmaskering toont ook meteen dat om het even wie in het pak kan zitten. In ‘The Masked Singer: Behind The Mask’ op VTM GO vertelt Bart over het onvergetelijke avontuur dat hij beleefde, de moeilijkheden die hij ondervond en hoe hij dat geheim al die tijd voor zijn staff en zijn eigen kinderen verborgen hield. “Tegen mijn secretaresse zei ik: Geen vragen stellen, ik zal je later uitleggen wat er is.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie