More

  © VTM

  The Masked Singer: Wie zijn het? Onze hoofdverdachten op een rij (en de onthulling van Libelle)

  -

  In de tweede aflevering van ‘The Masked Singer’ dook een nieuw figuur op. De mysterieuze Zeemeermin verving Monster, dat afgelopen week de show moest verlaten. Libelle werd als tweede ontmaskerd.

  Verrassing deze week in ‘The Masked Singer’. Voor Monster was het afgelopen week game over, maar zijn plek werd ingenomen door Zeemeermin. Wie in het programma de minste stemmen krijgt van het studiopubliek en het digitale thuispubliek moet zijn ware identiteit onthullen. Libelle kon het publiek het minst overtuigen en moest zich aan het einde van de show ontmaskeren. Wie er onder het masker zat, lees je helemaal onderaan, maar wie zit er in de andere pakken? Dit zijn onze hoofdverdachten.

  Zeemeermin = 95% zeker Kathleen Aerts

  Voor haar allereerste optreden koos Zeemeermin voor ‘A Million Dreams’ van P!nk. Jurylid Karen Damen was vanaf de eerste seconde overtuigd dat haar K3-collega Kathleen Aerts onder masker verscholen zat. In één van de hints zei Zeemeermin: “Ik verschuil me al jaren diep in de zee, maar voor The Masked Singer kom ik met plezier boven water.” Zo woont Kathleen Aerts al jaren in Zuid-Afrika en is ze uiteraard al jaren uit de spotlights verdwenen. Wij zijn er ook zeker van: dit is zonder twijfel Kathleen Aerts.

  Aap = 85% zeker Ruth Beeckmans

  Aap zong in de eerste aflevering ‘Old Town Road’ van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus, in de tweede aflevering kregen we popklassieker ‘Baby One More Time’ van Britney Spears te horen. Afgaand op de stem blijven we overtuigd van ons eerste vermoeden: actrice Ruth Beeckmans is Aap. Al kunnen we de tips nog steeds niet aan Ruth linken.

  Koningin = 70% Sandra Kim

  Een echte Queen is ze. Afgelopen week koos ze voor ‘Unstoppable’ van Sia, ditmaal zong ze ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa. Opnieuw viel haar sterke stem op, zo gaat het ongetwijfeld om een professionele zangeres. In het aankondigingsfilmpje kon ze haar Frans ‘r’ opnieuw niet verbergen. Jurylid Karen Damen verdenkt dan ook Sandra Kim en dat doen wij ook. Mochten we toch fout zijn, dan gokken we op Kate Ryan.

  Duiveltje = 60% zeker Christoff

  Hij koos voor ‘I’ll Be There For You’ van The Rembrandts, maar wie zit er echt onder het masker? Op sociale media denken een heleboel mensen aan Davy Gillis van De Romeo’s of ‘Buurtpolitie’-acteur Andy Peelman, maar herkennen de stem van charmezanger Christoff. In de hints vorige week verwees hij ook naar zijn zeven zonden, wat niet toevallig een song is van Christoff.

  Duiker = 60% Giovanni Kemper

  Duiker koos vrijdagavond voor ‘Treat You Better’ van Shawn Mendes. Het was opnieuw een veeleisende song, waardoor we vermoeden dat Duiker een zanger is. Afgelopen week dachten we nog aan Stan Van Samang, maar deze week zetten we ons geld in op Giovanni Kemper. Zo zagen we in het aankondigingsfilmpje Indonesië vernoemd worden. Toeval of niet: Gio is half-Indonesisch en in ‘Steracteur Sterartiest’ bewees hij al dat hij kan zingen.

  Otter = 30% Sam Bettens

  Afgelopen week koos Otter voor ‘Bad Guy’ van Billie Eilish, deze week koos het mysterieuze figuur voor ‘When Doves Cry’ van Prince. We krijgen de stem van Otter daardoor beter te horen en durven voorzichtig te kiezen voor Sam Bettens.

  Wolf = 10% zekerheid James Cooke

  De Wolf bleek vorige week het moeilijkst te ontmaskeren en dat blijft ook deze week zo. Afgelopen week twijfelden we nog tussen acteur Jan Schepens en James Cooke. Deze week zijn we meer geneigd om voor James te kiezen. Jurylid Jens Dendoncker dacht aan acteur Vincent Banić. Eén van de hints leek dan ook te verwijzen naar het koken. Niet toevallig is Banić eigenaar van een restaurant in Antwerpen. De stem van Vincent erin herkennen doen we (nog) niet, dus houden we het voorlopig op James.

  De afvaller? 

  Dat ze gracieus kan dansen dat bewees Libelle afgelopen week al op ‘La Isla Bonita’. Deze week koos Libelle voor ‘Instagram’ van Dimitri Vegas & Like Mike. Een model, een piepjong meisje of zelfs Lauren Versnick: speurders Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker linkten ze allemaal aan Libelle in The Masked Singer. Van Niels Destadsbader kreeg ze alvast “de medaille voor de smalste taille”. Vanavond viel helaas het doek voor de sexy Libelle en werd haar echte identiteit onthuld. De vrouw die van onder het masker tevoorschijn kwam bleek niemand minder dan Dina Tersago. Voor Dina het einde van een onvergetelijk, maar bewogen avontuur.

  In The Masked Singer: Behind The Mask op VTM GO vertelt Dina over de ups en downs in haar parcours. Van de euforie toen ze voor het eerst het glinsterende Libelle-pak zag – “Het is nog mooier dan wat ik in mijn gedachten had!” – tot het beklemmende gevoel bij het opzetten van het masker. “Bij de eerste repetitie kreeg ik een paniekaanval toen dat hoofd op ging. Het werd heel warm in het masker, ik had het gevoel dat ik geen zuurstof kreeg. Er stond een witte spot op mij waardoor ik niks meer zag. Toen ben ik helemaal geflipt.” De camera volgt Dina ook tijdens haar zang- en dansrepetities én terwijl ze in de auto oefent met haar nietsvermoedende zoontjes Isak en Thor op de achterbank.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie