More

  © Steven Elias

  The Lighthouse @Ancienne Belgique, AB Club: “Op het juiste pad” (★★★½)

  -

  In 2017 won de Leuvense band The Lighthouse ‘De Nieuwe Lichting’. Sindsdien ging het erg hard voor de heren, met tal van passages op binnen-, en buitenlandse podia. De band stond zaterdagavond in de Ancienne Belgique om er hun debuutplaat ‘Whatever Comes Our Way’ voor te stellen. 

  Het ging de laatste twee jaar hard voor de Leuvense band The Lighthouse. Na hun bekroning als ‘Nieuwe Lichting’ 2017 mocht de band aantreden op o.a. Pukkelpop, Suikerrock, Crammerock én ook het Hongaarse festival Sziget. Na de in 2017 uitgebrachte EP ‘Joyride’ namen de heren twee jaar de tijd om te werken aan hun debuut langspeler ‘Whatever Comes Our Way’. Die kwamen ze zaterdagavond voorstellen in de AB Club.

  Nadat de Brusselse band Behind The Pines de zaal had opgewarmd, traden de heren van The Lighthouse onder luid applaus aan in de uitverkochte Club. De band omschrijft hun muziek als: ‘songs that feel like Fridays’. Jammer wel dat het geen vrijdag was, die hadden ze namelijk doorgebracht in De Melkweg in Amsterdam, bij wijze van extravagante try-out. Het was voor de heren de tweede keer dat ze hun nieuwe songs integraal speelden.

  © Steven Elias

  Opener ‘Tel Aviv’ gaf meteen weer waarvoor de Club volgelopen was. Songs die ons doen denken aan bands zoals Two Door Cinema Club en Circa Waves. Vrolijke deuntjes die doen dansen en garant staan voor een fijne avond. ‘Backbeats’ uit die debuut EP is bijvoorbeeld een song, die zonder twijfel in dat rijtje thuishoort en zorgde zelfs voor een eerste hoogtepunt. Ook ‘Hollywood’ deed het publiek uit die rijk gevulde hand fijne popsongs eten. Verder zorgden de heren voor een verrassing met hun ‘Redwing pt.1’ en ‘Redwing pt.2’. Het eerste deel van de song is namelijk geïnspireerd op de Berlijnse technomuziek, zo vertrouwde frontman Willem Schellekens de zaal toe. Het zorgde voor een interessantere momenten van de avond.

  Verder in de set hoorden we ook het excellente ‘Easygoing’. Een song die helemaal toont waar ‘The Lighthouse’ voor staat en niemands dansbenen onbewogen liet. Een parel der catchyness. Zo zagen we diezelfde dansbenen lustig aan het werk op ‘Catch Fire’, een song die ook zonder aarzelen werd meegezongen. Na afsluiter ‘Tundra’ verdween de band even van het podium om knallend terug te keren op bisnummers ‘Headlights’ en ‘Pretty Classy’. Die eerste werd trouwens live naar een hoger niveau getild dankzij een sterke outro.

  Naast die hoogtepunten, voornamelijk afkomstig van de singles, kende de show ook minder momenten. ‘Whatever Comes Our Way’ is een plaat met een sterke eigen sound en The Lighthouse-gehalte, maar laat net die gelijkaardige sound doorheen de verschillende songs als stroppen rond hun muzikale halzen hangen. Zo kregen we al snel gewenning aan de songs die de heren brachten. Zo hebben ze met pakweg ‘Something In The Air’ een sterke track te pakken, maar kan die ongetwijfeld live nog verder opleven met bijvoorbeeld een stel extra-diepe baslijnen of een portie verslavend ophitsende synthklanken. We denken maar luidop. Aan hun enthousiasme lag het zeker niet, zo zagen we beide frontmannen ten volle genieten van de uitverkochte Club. Ze zitten alvast op het juiste pad, dat weten we zeker.

  © Steven Elias

  Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

   
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Naast die hoogtepunten, voornamelijk afkomstig van de singles kende de show ook minder momenten. Zo kregen we al snel gewenning aan de songs die de heren brachten. Aan hun enthousiasme lag het zeker niet, zo zagen we beide frontmannen ten volle genieten van de uitverkochte Club. Ze zitten alvast op het juiste pad, dat weten we zeker. The Lighthouse @Ancienne Belgique, AB Club: "Op het juiste pad" (★★★½)