More

  The Killers kondigen zevende album ‘Pressure Machine’ aan: volgend jaar op tour in Europa

  The Killers kondigen zevende album ‘Pressure Machine’ aan: volgend jaar op tour in Europa

  -

  The Killers hebben zopas de releasedatum van hun zevende album aangekondigd. De nieuwe plaat van de Amerikaanse rockband, getiteld Pressure Machine, werd tijdens de pandemie gemaakt. 

  Het nieuwe album van The Killers werd gecoproduceerd met Shawn Everett en Jonathan Rado (Foxygen). Beiden werkten ook mee aan het in augustus 2020 uitgebrachte album Imploding The Mirage. Die plaat moest ook de aanleiding zijn voor een wereldwijde tournee, maar die werd door de pandemie uitgesteld.

  De vrijgekomen tijd gebruikte de band om aan nieuwe muziek te werken. “Alles kwam tot stilstand”, legt frontman Brandon Flowers uit. “En het was voor mij de eerste keer in lange tijd dat ik met stilte werd geconfronteerd. En vanuit die stilte begon deze plaat te bloeien, vol nummers die anders te stil zouden zijn geweest en overstemd zouden zijn door de herrie van die typische Killers-platen.”

  Pressure Machine moet dan ook een van de meest ingetogen platen van The Killers worden en werd geïnspireerd op het leven in het dorpje Nephi in de Amerikaanse staat Utah. Flowers bracht daar een deel van zijn kindertijd door. “We hadden het erover dat Brandon als kind naar Nephi verhuisde en ergens in niemandsland vastzat”, zegt drummer Ronnie Vannucci Jr. “Tijdens COVID-19 begon het te voelen alsof we allemaal midden in nergens.”

  Flowers vult aan: “Ik ontdekte dit verdriet dat ik niet verwerkt had. Veel herinneringen aan mijn tijd in Nephi zijn teder. Maar degenen die verbonden waren met angst of grote droefheid waren emotioneel geladen. Ik begrijp nu meer, dan toen we de band begonnen, en hopelijk heb ik recht kunnen doen aan deze verhalen en deze levens in dit kleine stadje waar ik ben opgegroeid.”

  Europese data

  The Band gaat vanaf volgend jaar op tour met zowel Pressure Machine als met Imploding The Mirage. Volgende zomer trekken ze alvast naar Europa, met alvast een passage op het Duitse Hurricane (17/6) en Southside (18/6). Vermoedelijk kunnen we ze ook in het Sportpaleis of op Werchter verwachten.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer