More

  The Faim @ Den Eglantier, Antwerpen: Deze band heeft alles om heel groot te worden (★★★★★)

  Advertentie

  -

  De Australische alt-rockband The Faim tourt momenteel door Europa met hun State Of Mind Tour. Op 21 augustus kwamen ze ook naar Antwerpen. Ze speelden er voor een eerder klein publiek, maar de thuisblijvers hadden zeker ongelijk.

  The Faim heeft alles wat een band moet hebben. Ze hebben een passie voor muziek en massa’s talent. Maar deze groep heeft nog veel meer. De band bestaat uit een stel sympathieke (en zeker ook knappe) jongens, die ook nog eens respect hebben voor de fans. Nog een pluspunt is dat ze samen werken met grote namen zoals Josh Dun (Twenty One Pilots), Pete Wentz (Fall Out Boy), Mark Hoppus (Blink 182) en Ashton Irwin (5 Seconds Of Summer).

  Het concert was de eerste show met The Faim als headliner in ons land. Er kwam echter niet zo veel volk op af, wat opmerkelijk is aangezien de opkomst de dag ervoor in Amsterdam een stuk groter was. Bij hun vorige Europese tour (waar België geen deel van uitmaakte) waren zelfs verschillende concerten uitverkocht. Maar in België is de groep duidelijk nog niet doorgebroken.

  Het optreden van The Faim was indrukwekkend. De band zat vol energie en de passie voor de muziek die ze maken droop er vanaf. Ook het zweet droop op het einde van de show van zanger Josh Raven, waarop hij zich prompt verontschuldigde tegenover iedereen waar hij op gezweet zou hebben. De fans vonden het duidelijk geen enkel probleem.

  Al in het begin stond de band heel sterk. Al bij het eerste nummer, ‘Midland Line’, hadden ze het publiek helemaal mee. Wanneer ze iets donkerdere nummers speelden, zoals ‘Saints Of The Sinners’ en ‘Amelie’, ging het publiek helemaal los. Daar was iedereen voor gekomen. Toen de zanger tijdens ‘A Million Stars’ een Belgische vlag uit het publiek aannam begonnen de fans helemaal enthousiast te gillen. Het contact met het publiek zat dus heel goed. Er werden handen uitgestoken en tussen de nummers door ontstonden er korte gesprekjes om iedereen betrokken te houden.

  The Faim speelt een soort pompeuze alternatieve rock. De muzikanten geven zich volledig en de krachtige stem met snik van Josh Raven vult dat perfect aan. Dat maakt deze groep ook zo uniek. Ze hebben alles om door te breken, en het is waarschijnlijk nog maar een kwestie van tijd voor ze dat ook doen.

  De show van The Faim was fenomenaal. De bandleden speelden en zongen de ziel uit hun lijf. Ook het publiek was helemaal mee. The Faim is zeker een groep om in het oog te houden, aangezien ze beetje bij beetje de hele wereld aan het veroveren zijn.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  De show van The Faim was fenomenaal. De bandleden speelden en zongen de ziel uit hun lijf. Ook het publiek was helemaal mee. The Faim is zeker een groep om in het oog te houden, aangezien ze beetje bij beetje de hele wereld aan het veroveren zijn. The Faim @ Den Eglantier, Antwerpen: Deze band heeft alles om heel groot te worden (★★★★★)