More

  The Building @ C-Mine Genk: De nieuwe generatie van diversiteit

  Advertentie

  -

  Jonge, Limburgse kunstenaar nemen tot 1 september C-mine in Genk over in kader van het lopend festival Zomerslag. De kunstenaars zijn lid van The Building, een gloednieuw collectief georganiseerd voor en door jongeren. Sinds vrijdag staat een glazen container aan de ingang van C-mine, waar The Building haar art zal tentoonstellen tot eind deze maand, met performances en expo’s van verschillende kunstenaars, zoals onder andere Younes Shir, Juul Essers en Samuel Valor Reyes.

  The Building representeert de nieuwe, opkomende generatie, boordevol talent en uniciteit. De vzw in wording is een diverse groep, bestaande uit kunstenaars van verschillende achtergronden en met verschillende talenten. Deze diversiteit is wat het artistieke collectief typeert. Jongeren krijgen de kans om hun talenten in verschillende disciplines te ontwikkelen, van fotografie en kunstschilderen tot performance. 

  De 24-jarige Samuel Valor Reyes bracht vandaag performance met woord, beeld, beweging en muziek dat hij zelf beschrijft als performance art, genaamd Ravijnen van Rimpels, in samenwerking met makers Laura Fonteyn, Matthijs Rubberecht en Kaat Vanmuysen. De komenden dagen kan je nog genieten van de voorstellingen van Samuel en andere kunstenaars zoals Amaryllis Beckx, Sarah Joos, Tabor Idema en velen anderen. Vanaf woensdag zullen Younes Shir en Juul Lemmens de container overnemen met hun expo en live graffiti sessie. 

  De glazen container van The Building staat nog tot en met 1 september aan de C-mine, nog tijd genoeg om deze unieke voorstellingen te checken dus. Een dikke aanrader. Gewoonweg voor iedereen. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer