‘The Battle’: VIER pakt uit met grootste tv-show en spectaculaire opdrachten op zaterdagavond

© VIER

© VIER

VIER pakt zaterdag uit met het langverwachte ‘The Battle’. Daarin gooien James Cooke, Gert Verhulst, de Nederlandse Katja Schuurman en Najib Amhali hun lichaam in de strijd om spectaculaire opdrachten tot een goed einde te brengen. Om 20.10 iedere zaterdag op VIER.

5 maanden lang hebben media-icoon Gert Verhulst, tv-fenomeen James Cooke, actrice en tv-persoonlijkheid Katja Schuurman en topcomedian Najib Amhali hun lichaam en geest intensief getraind voor enkele waanzinnige opdrachten. In het gloednieuwe VIER-programma ‘De Battle’ worden ze in de grootste studio van België – het Studio 100 Pop-Up Theater – volledig uit hun comfortzone gehaald. Van acrobatische stunts met een trapeze op extreme hoogtes tot next level hersentraining. Ze doen het allemaal. Gert, James, Katja en Najib gaan de spannende strijd aan met elkaar, met de uitdaging en vooral met zichzelf. Wat is de kans dat ze ook effectief slagen in hun opdracht? En wie wint De Battle: team België of team Nederland?

Peter Van de Veire en Lieke Van Lexmond presenteren ‘The Battle’

MNM-dj en De Slimste Mens Ter Wereld Peter Van de Veire neemt de taak van presentator op zich.  Peter zal de spectaculaire studioshow van begin tot einde in goede banen leiden. Dat zal hij doen samen met zijn Nederlandse collega en presentatrice Lieke van Lexmond. Peter Van de Veire: “Ik voel me prettiger dan een Hollandse tulpenbol in de lente nu ik hier samen met Lieke deze grootse studioshow mag presenteren. Ik moet objectief zijn, maar ik zal Gert en James toch zo neutraal mogelijk proberen aan te moedigen. En indien nodig zal ik iedereen mijn schouders aanbieden om hen te troosten.”

Lieke van Lexmond: “Katja, Najib, James en Gert hebben zich maandenlang in het zweet gewerkt om hun act aan het grote publiek te tonen. Het is ontzettend leuk om samen met Peter de opdrachten te begeleiden en om mee te leven met de zowel spannende als soms erg grappige opdrachten. Je kunt niet anders dan echt fanatiek worden als je de spanning in de studio voelt. En bijzonder om een samenwerking met België te hebben, we zijn aan elkaar gewaagd en het is een ware Battle!” 

© VIER

16 spectaculaire opdrachten

Elke aflevering krijgen Gert, James, Katja en Najib een opdracht voorgeschoteld van een bekende Nederlander of een bekende Vlaming. En die opdracht krijgen ze telkens uit één van de vier verschillende categorieën: een spectaculair shownummer, een bijna onmogelijke breinopdracht, een veeleisende behendigheidsproef en een levensgevaarlijke stunt:

Gert

 • Stunt: wandelen over een koord op hoogte
 • Behendigheid: 5 cardistry-trucs leren
 • Show: meedansen in een Irish Dance-choreografie
 • Brein: alles weten over alle Belgische én Nederlandse Eurovisiesongfestival-inzendingen

“We kregen slechts enkele maanden de tijd om ons voor te bereiden op onze opdrachten en het was een serieuze uitdaging om mezelf tot het uiterste te pushen. Ik heb zelfs speciaal mijn meniscus laten opereren voor deze show. Ik ben wel heel bang, want ik moet op een koord lopen en ik heb hoogtevrees …”

© VIER

James

 • Stunt: trapeze-act tot een goed einde brengen
 • Behendigheid: wagen slippend tussen twee andere wagens inparkeren
 • Show: cheerleaden
 • Brein: schilder en titel kennen van 250 schilderijen uit het Rijksmuseum

“Mijn hart gaat nu al tekeer, want deze opdrachten zijn van een stevig kaliber. Ik ga er helemaal voor gaan en Gert en ik zijn een hecht team. We hebben elkaar al zoveel maanden aangemoedigd om goed te kunnen presteren en zo de Belgische eer te verdedigen.”


Katja

 • Stunt: stuntparcours afleggen
 • Behendigheid: met een graafmachine een ei in een eierdopje leggen
 • Show: meespringen met een rope skipping choreografie
 • Brein: 196 vlaggen herkennen én bijhorend land, hoofdstad en aantal inwoners kennen

“Het waren enerverende maanden. Ik heb enorm gestudeerd, heel hard aan mijn conditie gewerkt, mijn angsten overwonnen en ondertussen ben ik ook nog getrouwd. Ik heb ook heel wat blessures opgedaan en spierpijn gehad op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had, maar ik ben klaar om te vlammen.”

Najib

 • Stunt: een trialbike-parcours afleggen
 • Behendigheid: een teppanyakichef worden
 • Show: het themalied van The Muppet Show op trompet spelen
 • Brein: 200 Chinese woorden leren én correct uitspreken

“De Battle heeft mij bloed, zweet, tranen, pijn en gekneusde ribben opgeleverd, maar Katja en ik zijn een topteam. Vanaf zaterdag 16 november ziet iedereen in België of dit plaats heeft gemaakt voor roem, glorie en de felbegeerde beker voor Nederland!”

© VIER

In de eerste aflevering moet Najib op zoek naar zijn talenknobbel, want hij moet maar liefst 200 Chinese woorden kennen én perfect kunnen uitspreken. Gert moet zijn angst onder ogen zien en wandelen op een koord, op grote hoogte en liefst zonder zijn nek te breken. Katja moet professioneel meespringen tijdens een rope skipping choreografie. En James kruipt achter het stuur, want hij krijgt een slipcursus 2.0 aangeboden: hij moet een wagen slippend tussen twee andere wagens inparkeren.

‘The Battle’ iedere zaterdag om 20.10 op VIER

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in