More

  Tesla opent – met veel vertraging – Gigafactory in Berlijn, Duitsland

  Tesla opent – met veel vertraging – Gigafactory in Berlijn, Duitsland

  -

  Tesla heeft zijn nieuwe Gigafactory in Berlijn geopend. Meteen werden de eerste voertuigen aan klanten geleverd. De opening is een mijlpaal voor Tesla. De fabriek in Berlijn is de vierde assemblagelijn van Tesla in de wereld.

  Elon Musk heeft vandaag de eerste Tesla Gigafactory in Europa geopend, dat maakte hij bekend via Twitter. Voor de openingsceremonie kon Musk 30 voertuigen overdragen aan klanten. Voor Tesla is de nieuwe Gigafactory een grote mijlpaal. Het is voor het bedrijf de vierde fabriek waar ze voertuigen maken. De meeste fabrieken bevinden zich in de VS, zoals in Nevada of New York. Ook in het Chinese Shanghai bevindt er zich een fabriek.

  Eigenlijk had de fabriek al in de zomer van 2021 klaar moeten zijn, maar door protest van milieugroeperingen en het coronavirus liep dat vertraging op. Voor Tesla wordt de Gigafactory in Berlijn een belangrijke fabriek. Er zouden jaarlijks zo’n 500.000 auto’s geproduceerd moeten worden. Ter vergelijking: in de fabriek van Volkswagen in Wolfsburg worden zo’n 700.000 tot 800.000 voertuigen per jaar geproduceerd.

  Er zouden nog meer nieuwe fabrieken van Tesla volgen. Zo wordt er momenteel gebouwd aan een Gigafactory in Texas.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer