‘Telefacts Zomer’ duikt in de wereld van XL-modellen: op bezoek bij dochter Baywatch-ster David Hasselhoff

© VTM

© VTM

Modellen met een maatje meer zijn tegenwoordig felbegeerd, zowel voor fotoshoots als op de catwalk. De volslanke mannequins prijken trots op de covers van glossy magazines. Het zijn moedige vrouwen die de grenzen in de mode-industrie verleggen en het beeld over schoonheid veranderen. ‘Telefacts Zomer’ bezorgt op donderdag 25 juli een unieke kijk achter de schermen bij enkele van de meest gevraagde plussize modellen.

Hayley Hasselhoff is een Amerikaanse superster met maat 44 in plaats van size zero. De dochter van Baywatch-ster David Hasselhoff is het gezicht van grote modecampagnes. “Ik draag strakke kleren omdat ik mijn lichaam wil accentueren. Ik hou ook wel van wat show, waarschijnlijk omdat mijn papa acteur is.”

© VTM
© VTM

Felicity Hayward is een volslanke mannequin met maatje 48 en een rijzende ster in de modellenwereld.  “Als ik zeg dat ik model ben, bekijken mensen me van kop tot teen. Dan zie ik ze echt denken: ‘Model, hoe kan dat? Zij is veel te dik.’”, zo zegt Felicity. Nochtans hebben criticasters het lelijk mis want ze wordt gevraagd overal ter wereld: van Italië, Ibiza tot Los Angeles en New York.

XL-modellen zijn in opmars maar toch domineren op de catwalk nog altijd de graatmagere modellen met maatje 34 of minder. Er is nog een lange weg te gaan, zo zegt ook plussize model Alo Hickey. “Ik dacht dat mannequins constant paradeerden met prachtige kleren, maar eigenlijk zitten de meesten gewoon te wachten op werk.” Daarom overweegt ze om te stoppen: een moeilijke beslissing. Zegt ze haar modellencarrière vaarwel of houdt ze vol?

Volg voor meer

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in