Teknoville met technobaron Dave Clarke, Pierre en Pete Howl op 7 december in Radar, Lokeren + Win duotickets

Op 7 december kan je in het Lokerse Radar terecht voor een stapelgek feestje. Die dag strijkt concept Teknoville voor de gelegenheid neer in Radar. Op de affiche: o.a. Dave Clarke, Pierre, Michael Forzza en Pete Howl. Wij mogen voor het evenement duotickets weggeven.

Dave Clarke is geboren en getogen in het Britse Brighton, maar woont momenteel in Amsterdam, een stad die zijn leven en werk positief veranderde. Hij is de zoon van een technologie-liefhebbende vader en een disco-soul-liefhebbende moeder, het stond in de sterren geschreven dat Clarke in de muziek business zou belanden. Als tiener rende hij weg van huis, sliep in parkeergarages en op stranden. Hij nam slechte banen aan in schoenenwinkels om zijn inkomsten uit slecht betaalde lokale DJ-optredens te compenseren. Hij had eigenlijk maar één doel voor ogen: werken in en leven van de muziek business.

Clarke bracht zijn eerste plaat op XL in 1990 uit, rond de tijd dat het label The Prodigy lanceerde. Hij gebruikte de naam ‘Hardcore’. Een alias die hij vervolgens gebruikte op het legendarische Belgische techno-rave label, R&S, waarop hij verschillende EP’s uitbracht. In 1992 richtte Clarke een eigen label op ‘ Magnetic North’, waarop hij onder meer de klassieker ‘lkaline 3dh’ uitbracht. Hij kreeg een ongeziene carrière-boost toen ‘Red’ in 1994 op Bush Records werd uitgebracht.

Tientallen LP’s, mixen en albums later, kunnen we trots zeggen dat Dave Clarke zijn strepen als internationale technospeler verdiend heeft. Als DJ speelt Clarke drie weekenden per maand in heel Europa en de rest van de wereld, waar hij zijn bijnaam, ‘de Techno Baron’, gegeven door de geweldige BBC Radio DJ John Peel, alle eer aan doet.

Van kleine, zweterige clubs tot technobastions Fabric, Fuse of Tresor: Clarke onderhoudt steeds een buitengewone relatie met het publiek. De man was ook te zien op tal van festivals zoals Awakenings, I Love Techno, Lowlands, Pukkelpop, Glastonbury en Nature One en ontwikkelde een speciale band met Tomorrowland, waar hij zijn eigen podium heeft. Clarke blijft ook een hoofdrolspeler in het Amsterdam Dance Event, waar zijn Dave Clarke Presents-evenement in Melkweg, steeds uitverkoopt. Clarke laat steeds de echte, pure technogeest op zijn publiek los. Hij heeft een consistente visie en een zeldzaam doel in deze steeds veranderende muziekwereld. Kortom, Dave Clarke is een gevestigde waarde, maar zelf zal hij nooit stilstaan.

Legendarische Teknoville keert terug naar Radar

Het Teknoville-concept werd oorspronkelijk georganiseerd door Studio Brussel en 5 voor 12. De legendarische Teknoville-feesten worden beschouwd als de basis van de Belgische house en techno scene.

De eerste editie vond plaats in Cherry Moon in 1994, toen al waren ze vooruitstrevend door een nogal ongewone line-up (voor die tijdsgeest) te presenteren, met DJ’s zoals Laurent Garnier, Speedy J en Union Jack. Desondanks was de eerste editie een groot succes en trokken clubbers uit alle hoeken van België en zelfs daarbuiten naar Lokeren. Tegenwoordig speelt het concept zich voornamelijk af in de Charlatan in Gent. Op 7 december keren ze echter terug naar hun eerste liefde en thuisbasis, Radar (voormalige Cherry Moon) in Lokeren. Op de affiche staan Dave Clarke, Pierre, Michael Forzza, Pete Howl en Edward Buff. Het wordt zonder twijfel een onvergetelijke nacht. De Early Bird-tickets zijn reeds uitverkocht, de Final Wave-tickets heb je voor 20 EUR.

Win tickets voor Teknoville op 7.12 in Radar

We mogen duo-tickets weggeven voor Teknoville op 7 december in Radar. Deelnemen is erg makkelijk: klik hier en volg de instructies in het formulier. 

Teknoville op 7 december in Radar. Tickets & Info: Eventbrite.nl

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in