More

  Technofestival VOLTAGE maakt volledige line-up bekend: Len Faki, Karenn, British Murder Boys en veel meer

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Het technofestival VOLTAGE maakte vandaag zijn volledige line-up bekend, met niemand minder dan o.a. Len Faki, Karenn, 999999999, British Murder Boys, SPFDJ en Anetha op de rol, wordt het tweede weekend van augustus eentje om naar uit te kijken!

  Na vijf succesvolle edities vergaarde VOLTAGE naam en faam in de underground scene in zowel binnen- als buitenland. Vorig jaar kwam maar liefst 25% van de bezoekers uit het internationale circuit, waaronder mensen uit Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, USA, Australië, Oostenrijk, UK, Frankrijk en Nederland. De organisatie blijft steeds trouw aan de kernwaarden van het festival: een mix van gevestigde techno-helden en opkomende talenten, gebracht in een industrieel kader: namelijk de Transfo site in Zwevegem, een oude elektriciteitscentrale.

  Nationale & internationale toppers

  Een resem lokale, nationale en internationale artiesten zullen op zaterdag 8 en zondag 9 augustus de oude elektriciteitscentrale terug tot leven blazen met hun meedogenloos harde techno. Meer dan 50 artiesten staan geprogrammeerd, met als absolute headliner Len Faki. De Duitse DJ, producer en labeleigenaar – die trouwens resident is in Berghain – wordt steevast tot de grootste techno-goeroes ter aarde gerekend.

  De affiche wordt verder aangevuld met het duo VTSS en Randomer, onder de naam van hun muzikaal project Body Sushi. De Franse DJ, producer en labeleigenaar, Anetha, is ook van de partij. Ze wordt aanzien als een leidend figuur van de nieuwe generatie en past met haar muzikaal DNA – namelijk een mix van EBM, trance, electro en old school ‘90s techno – perfect bij het VOLTAGE-concept. Ook Viper Diva, het gloednieuwe project van Taapion Records labeleigenaar Shlømo en zijn Franse landgenoot Hadone, zakt in augustus af naar het pittoreske Zwevegem.

  Wie VOLTAGE zegt, denkt steevast aan een fijne selectie live sets. Dit jaar worden deze gebracht door Karenn, bestaande uit het gerenommeerde duo Blawan en Pariah. Alsook het Italiaanse duo 999999999 dat reeds in 2018 de Turbine stage deed ontploffen. De British Murder Boys, bestaande uit het duo Regis en Surgeon, die 11 jaar niet op Belgische bodem opgetreden hebben (op hun performance in C12 na). Het live-set-rijtje sluit de organisatie af met vijf kleppers: de Duitsers Desroi en Shed, het Engelse duo AnD en de Belgen Techno Thriller en SIWEI.

  © VOLTAGE

  Nieuwigheden voor techno-avonturiers

  Voor de techno-avonturiers op zoek naar nieuwigheden in de scene, heeft VOLTAGE naar aloude traditie weer heel wat in petto. Zo brengt de Duitse SPFDJ, die resident is bij het revolutionaire queer concept ‘Herrensauna’, een ruige set die feestgangers op eigen risico kunnen bijwonen. De Deense DJ en labeleigenaar, Courtesy, die geprezen wordt voor haar unieke sound bestaande uit snelle, gestroomlijnde beats met een vleugje electro en wrongspeed EBM. Inhalt der Nacht, oprichter van de labels Modul & Lebendig en resident DJ bij de beroemde Berlijnse club Griessmuehle, is een van de meest beloftevolle artiesten van het moment. Ook de Nederlander genaamd Identified Patient maakt zijn opwachting. Deze veelgevraagde gast bij de avant-garde club ‘De School’, wordt alom geprezen voor zijn signature sound, namelijk een experimenteel geluid dat zweeft tussen techno en acid.

  © VOLTAGE

  Drie stages

  De artiesten op de line-up worden ieder jaar verdeeld over drie stages: de Anode, de Turbine en sinds 2018, de Rotor stage. Iedere dag krijgen verschillende organisaties de kans om er hun eigen stage te hosten en hun DJ-selectie los te laten op de Voltage-fans. Het Franse collectief Possession, het Gentse techno-concept Kozzmozz en de Gentse acid organisatie Rimbu, waren er voorgaande jaren ook al bij. Kersverse hosts van dienst zijn Fuse, de langstlopende technotempel van België, C12 dat in 2019 nog tweede werd op de Red Bull Elektropedia Awards in de ‘Belgian club top 30’ én Voltage Imprint, het gelijknamige label met veelbelovende Belgische talenten. Deze zes uitverkorenen zullen op  8 en 9 augustus hun fans trakteren op de beste techno-koningen en –koninginnen van het moment.

  VOLTAGE Festival op 8 en 9 augustus in Zwevegem. Tickets & Info: voltagefestival.com

  P.S. Wie niet kan wachten tot augustus en zin heeft in een voorproefje, kan zaterdag 14 maart in Fuse terecht voor de showcase van Voltage.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie