More

  WhatsApp stopt vanaf november 2021 ondersteuning van oude telefoons

  Advertentie

  Het zal vanaf 1 november niet meer mogelijk zijn om WhatsApp op oudere smartphones te gebruiken, dat maakte het bedrijf bekend. 

  WhatsApp zal voortaan oudere smartphones niet meer ondersteunen. Dat betekent dat getroffen toestellen de app niet meer zullen kunnen downloaden. Ook belangrijke features zullen mogelijk niet meer werken. Enkel nog Apple-toestellen met iOS 10 of later en toestellen die draaien op Android 4.1 (Jelly Bean) of later zullen WhatsApp vanaf 1 november 2021 kunnen gebruiken.

  De reden, achter de nieuwe vereiste specificaties, ligt voor de hand. Zo krijgen oudere toestellen geen updates meer van de fabrikant, waardoor ze kwetsbaar worden voor aanvallen en achterpoortjes.

  Welke smartphones?

  De getroffen toestellen zijn dan ook behoorlijk oud. Zo worden gebruikers van de iPhone 4S getroffen, al dateert dat toestel ook van 2011. Gebruikers van de iPhone 5 zijn vermoedelijk nog een jaar in staat om WhatsApp te gebruiken. Nadien zullen ook deze toestellen vermoedelijk niet meer ondersteund worden.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer