More

  Nieuwe MacBook Pro 2021 in productie: vernieuwd design, een nieuwe schermtechnologie en snellere processor

  Advertentie

  De productie van de nieuwe generatie MacBook Pro is gestart, zo blijkt uit bronnen bij leveranciers van Apple. De Macbook Pro 2021 zou een vernieuwd design, een nieuwe schermtechnologie en snellere processoren krijgen. Dit najaar zou het toestel te koop moeten zijn.

  De massaproductie van de nieuwe Apple MacBook Pro is gestart, zo schrijft het Taiwanese Digitimes. Zij baseren zich op bronnen bij leveranciers van het Amerikaanse technologiebedrijf. Tussen augustus en november zouden er 600.000 tot 800.000 toestellen per maand verscheept worden.

  De nieuwe generatie zou een vernieuwd design krijgen dat vergelijkbaar is met de iPhone 12, zo denkt Apple analyst Ming-Chi Kuo in een bericht dat door Macrumors ingekeken kon worden. Concreet zou het gaan om een afscheid van de afgeronde hoeken van de huidige generatie. Ook de iPad Pro beschikt al over de vernieuwde look. De nieuwe generatie zal in twee versies verschijnen: een met een 14-inch scherm en een met een 16-inch scherm. De huidige generatie verschijnt in een versie met een 13,3-inch scherm en een 16-inch scherm.

  Volgens Digitimes verschijnt de nieuwe MacBook Pro met een mini-LED scherm, dat is dezelfde schermtechnologie als in de nieuwe iPad Pro zit. Dat zorgt voor hogere contrasten en mooiere beelden. Het is de eerste maal dat de technologie naar de MacBook Pro komt.

  De huidige generatie Apple MacBook Pro

  Magsafe en SD-kaartlezer

  Een grotere vernieuwing wordt verwacht van de aansluitingsmogelijkheden. Volgens Ming-Chi Kuo zal Apple opnieuw meer aansluitingsmogelijkheden introduceren. De huidige lijn is beperkt tot twee of vier usb-c-poorten, waarop met USB-hubs verschillende accessoires kunnen worden gekoppeld. Vooral voor professionals uit de audiovisuele sector zorgt dat voor moeilijkheden. De nieuwe generatie zou al zeker een SD-kaartlezer moeten krijgen. Ook Magsafe zou terugkeren naar de MacBook Pro, dat zorgt ervoor dat de elektriciteitstoevoer magnetisch gekoppeld is, waardoor de kabel automatisch ontkoppelt bij een lichte trekbeweging. Zo wordt je Mac niet tegen de grond gewerkt, wanneer je tegen de kabel aanloopt.

  Opvolger M1

  Verder zal Apple ook een nieuwe chip introduceren. Afgelopen jaar verscheen de M1, dat is de eerste zelfgemaakte Apple-chip. De nieuwe generatie zou tien cores krijgen, in plaats van de huidige acht cores, zo zegt Mark Gurman van persbureau Bloomberg. Verder zal de chip ook een RAM-geheugen tot 64 GB ondersteunen. De huidige generatie kan 16 GB aan. Volgens Kuo zou Apple overwegen om de Touch Bar achterwege te laten. Dat is het kleine scherm bovenaan het toetsenbord dat, afhankelijk van het programma, verschillende toetsen kan weergeven.

  Wanneer de nieuwe MacBook Pro verschijnt is nog onbekend. Traditioneel stelt Apple in september zijn nieuwe iPhone voor. Mogelijk wordt de nieuwe MacBook Pro daar voorgesteld, al zou dat ook enkele maanden later kunnen zijn. Het staat wel zo goed als vast dat de release nog in 2021 zal zijn.

  Koop de huidige generatie MacBook Pro 13,3-inch (2020) bij Bol.com aan 1309,- euro (aff.)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer