More

  Tash Sultana brengt debuutalbum ‘Flow State’ uit en kondigt show aan

  Advertentie

  -

  Australische singer-songwriter Tash Sultana heeft onlangs haar debuutalbum ‘Flow State’ uitgebracht. De multi-instrumentaliste kan je onder andere kennen van haar indiepop-hit ‘Jungle’. Samen met haar debuutalbum kondigt ze ook een Europese tour aan, die haar naar het Antwerpse Sportpaleis en de Amsterdamse Ziggo Dome brengt.

  Misschien doet de naam Tash Sultana niet meteen een belletje rinkelen, al zal haar debuutsingle ‘Jungle’ dat zeker wel doen. De debuutsingle van de 23-jarige éénpersoonsband werd ondertussen al 50 miljoen keer gestreamd. De videoclip, waarop ze het nummer met een looppedaal live opneemt werd al bijna 25 miljoen keer bekeken.

  Van vrij podium tot arena’s

  Dat de singer-songwriter leeft voor muziek is onmiskenbaar: al vanaf haar drie jaar speelde ze gitaar, waarna er alleen maar instrumenten bijkwamen. Ondertussen bespeelt ze al zo’n 20 instrumenten. Op haar zeventiende kreeg ze door druggebruik last van psychoses, na therapie herpakte ze zich: ze ging helemaal incognito met een valse identiteitskaart en schuimde vrije podia af in Melbourne. Met haar eerste ‘bedroom recording’ van ‘Gemini’ bereikte ze op vijf dagen, één miljoen views.

  Houston, Texas. Foto: Dara Munnis. @daramunnis

  Flow State: instant verslaafd

  Op 31 augustus bracht ze dan haar langverwachte debuutalbum ‘Flow State’ uit. Het album moet het bewijs zijn dat Tash Sultan, meer is dan enkel hit ‘Jungle’, dewelke ook niet op het album terug te vinden is. Toppers van haar eerste langspeler zijn vooral ‘Salvation’, ‘Mystik’ en ‘Cigarettes’. Haar zweverige indiepop maakt je door haar soulstem en gitaarwerk haast instant verslaafd.

  Tash Sultana staat op 26 juni in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets & Info: teleticketservice.com

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer