More

  Tamino @ Lotto Arena, Antwerpen: Een stem die zielen kan raken (★★★★½)

  Advertentie

  -

  Zaterdagavond vulde de stem van Tamino de Lotto Arena. De zanger speelde zijn eerste arenashow ooit en dat dan ook nog eens in zijn thuisstad. Een relaas van de avond.

  Toen Tamino in 2017 ‘De Nieuwe Lichting’ won, gingen er deuren voor hem open. Sindsdien tourt hij de hele wereld rond. Zo zat hij al bijna overal in Europa, maar ook het Midden-Oosten en Noord-Amerika zijn hem niet vreemd. Om nog niet te spreken van de festivals waar hij gestaan heeft: je kon hem al zien op Pukkelpop, Rock Werchter, Sziget, Rock en Seine,… Tamino heeft in een relatief korte tijd veel ervaring op gedaan en dat kon je gisterenavond in de Lotto Arena ook merken.

  Starten deed hij helemaal alleen met ‘Intervals’. Daar bewees de man meteen hoeveel talent hij heeft. Met alleen zijn stem en een gitaar zorgde hij ervoor dat de hele zaal hun adem inhield. Hij had vanaf de eerste noot iedereen mee. Toen er bij het volgende nummer, ‘Persephone’, extra muzikanten het podium opkwamen, zorgde dat voor meer dimensie. Tijdens het concert bleef hij afwisselen. Soms stond hij alleen op het podium, soms kwamen er muzikanten bij. De afwisseling zorgde ervoor dat het boeiend bleef.

  https://www.instagram.com/p/B48bF8noHbX/

  Tamino is geboren voor het podium. Wanneer hij zingt staat hij zelfverzekerd op de bühne en heeft hij een enorme uitstraling. Maar wanneer hij tegen het publiek spreekt wordt hij meer verlegen, alsof het nog steeds niet helemaal zeker is of het allemaal wel echt is. Maar echt is het zeker, en hij lijkt er enorm dankbaar voor.

  In verschillende nummers laat hij zijn Egyptische roots doorklinken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij ‘So It Goes’. Tijdens verschillende nummers haalde hij ook een muzikant die oed speelde op het podium. Dat instrument wordt vaak bespeeld in het Midden-Oosten.

  https://www.instagram.com/p/B48ZQGPJRG9/

  Afsluiten deed Tamino met het o-zo-krachtige ‘Habibi’. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel en je kreeg overal kippenvel. Het was betoverend mooi. Toen ging de zanger af. Het publiek ging wild en bleef meer vragen. Daar konden ze wel een tijd op wachten, maar toen Tamino het podium opnieuw besteeg, wist je zeker dat hij het wachten waard was. Hij begon met ‘Every Pore’ en had opnieuw iedereens aandacht vast. Daarna kwam nog ‘My Kind Of Woman’, een cover van Mac DeMarco. Het nummer was volledig gestript, en bijna onherkenbaar. Het werd gebracht in typische Tamino-stijl. De echte afsluiter was ‘Smile’. Het was een krachtig einde voor een meer dan geslaagde avond.

  Tamino’s stem kan het koudste hart ontdooien en de zwartste ziel raken. Het publiek hangt bij elke noot aan zijn lippen. Hij slaagt erin om iedereens aandacht te blijven vasthouden door zijn set gevarieerd genoeg te maken. Tamino is een geboren sfeerschepper, dat heeft hij gisteren nog maar eens bewezen.


  Blijf op de hoogte via onze kanalen:

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Tamino's stem kan het koudste hart ontdooien en de zwartste ziel raken. Het publiek hangt bij elke noot aan zijn lippen. Hij slaagt erin om iedereens aandacht te blijven vasthouden door zijn set gevarieerd genoeg te maken. Tamino is een geboren sfeerschepper, dat heeft hij gisteren nog maar eens bewezen. Tamino @ Lotto Arena, Antwerpen: Een stem die zielen kan raken (★★★★½)